Почина майката на Ричард Брансън

На 96 години в следствие на коронавируса почина Ив Брансън

eva.bg 12 January 2021

Снимка: Instagram

Майката на британския бизнесмен, филантроп и собственик на „Върджин груп“ Ричард Брансън почина на 96-годишна възраст. Причината за смъртта й е Covid-19, с когото се зарази преди три седмици и не успя да се възстанови.

„Съжалявам да го споделя, но подобно на майките и бащите на много други хора във времената на Covid, моята майка Ив също почина. Вместо да скърбя за загубата й обаче, искам да празнувам невероятния й живот и радостта, която е донесла на толкова много хора“, казва в съобщението в социалните медии Ричард Брансън.

Именно Ив му дава първите сто паунда, с които да започне бизнеса си, създавайки впоследствие империя за 3 милиарда.

Животът на Ин Брансън наистина заслужава внимание, защото той е особено интересен. По време на Втората световна война тя служи в специалното женско поделение към Кралските военноморски сили на Великобритания. След края на войната се присъединява към Entertainments National Service Association (организация, осигуряваща шоу-забавления за войниците) и гастролира из цяла Германия като балерина. След това започва да работи като стюардеса към British South American Airways. Сключва брак с Едуард Брансън и става брокер на недвижими имоти, развивайки свой успешен бизнес. Освен това работи като военен полицай и пробационен служител. Ражда три деца, изявява се и като писателка – на романи и детски книжки.

Предлагаме ви откъс от писмото на Ив до сина й Ричард, което той публикува в книгата си „Методът Virgin“.

„Докато растеше, постоянно ни сюрпризираше с разни налудничави планове, за които беше убеден, че ще променят света, ще донесат много пари или и двете заедно! В някои от случаите казвахме: „Не бъди глупав, Рики! Това няма как да стане“. Ала повечето пъти с баща ти избирахме да те оставим да се поучиш от грешките си, затова ти позволихме да започнеш бизнеса с коледните дръвчета, с отглеждането на птици и с всички други странни и забележителни начинания, които ти хрумваха. По един или друг начин всички, без изключение, завършваха катастрофално, а ние събирахме останките – буквално и преносно, но продължавахме да те подкрепяме с надеждата, че някой ден уроците, които научаваш, ще ти помогнат в живота.

И наистина стана точно така. След несигурното начало и след като ти и Virgin постигнахте солиден успех, с баща ти често се питахме какво би се случило, ако бяхме по-властни или, както повечето хора биха казали – „по-добри“ родители. Какво щеше да стане, ако ти бяхме забранили да поемаш толкова много глупави рискове и вместо да те оставим да напуснеш училище на шестнайсет, бяхме настоявали да си седнеш на задника и да завършиш образованието си? Също като директора на Stowe, който тогава предрече, че на 21 ще си или милионер, или в затвора, ние с баща ти имахме сериозни опасения относно бъдещето ти. Както стана ясно, излишно е било да се тревожим. Оказа се, че твърдоглавото ни малко момче, решено да постигне каквото си е наумило, постепенно преодоля трудностите и стана стабилен предприемач. Ако го бяхме осъзнали още тогава, щяхме да си спестим много безсънни нощи.“

Именно благодарение на тази по-различна философия, която проповядват родителите на Ричард Брансън по отношение на възпитанието, той израства и с по-различно отношение към живота. Твърдо вярва, че това е в основата на успеха му.

„Винаги питат децата какви искат да станат, когато пораснат. Казват им: завърши училище, иди в колеж, намери си работа, ожени се и може би тогава ще намериш щастието. Но в случая става въпрос само за неща, които трябва да свършиш, а не за неща, свързани с това какъв да бъдеш. Те могат да ви донесат момент на радост, но няма непременно да ви възнаградят с щастие.

Спрете, поемете си дъх. Бъдете здрави. Бъдете около приятелите и семейството си. Бъдете насреща, когато някой има нужда от вас. Бъдете смели. Просто бъдете, поне за минута“, каза преди време Брансън.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР