Тайната на богатството му и тайната на щастието

eva.bg 05 August 2018

Снимка: getty images/guliver

Милиардерът Ричард Брансън е категоричен – той не е щастлив, защото е богат, а точно обратното. Неговата огромна и успешна империя е факт, защото винаги е подхождал позитивно към живота и е бил щастлив от начина, по който живее. 68-годишният бизнесмен ни залива с малко житейска мъдрост, участвайки в проекта Dear Stranger, Letters On The Subject Of Happiness, където редица хора пишат въображаеми писма до непознат на тема тайната на щастието.

„Знам че съм късметлия да водя необикновен живот и повечето хора предполагат, че бизнес успехът ми, моето богатство, са ми донесли щастието. Но не са. Всъщност е точно обратното – аз съм успял, богат и с много връзки, защото съм щастлив“, разкрива ни той.

„Винаги питат децата какви искат да станат, когато пораснат. Казват им: завърши училище, иди в колеж, намери си работа, ожени се и може би тогава ще намериш щастието. Но в случая става въпрос само за неща, които трябва да свършиш, а не за неща, свързани с това какъв да бъдеш. Те могат да ви донесат момент на радост, но няма непременно да ви възнаградят с щастие.

Спрете, поемете си дъх. Бъдете здрави. Бъдете около приятелите и семейството си. Бъдете насреща, когато някой има нужда от вас. Бъдете смели. Просто бъдете, поне за минута“, продължава той в писмото си.
Послушайте го. Човекът твърди, че е хем щастлив, хем успял.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР