Philipp Plein - луксът да останеш верен на себе си

Колекцията за есен/зима 2020 на марката не познава думата „лимит“

Александрина Петрова 06 January 2021

Филип Плейн с майстора парфюмерист Алберто Морийас

Адреналин, въображение, страст и мащаб – това представлява светът на Philipp Plein и модната къща не се задоволява с нищо по-малко, дори в настоящия труден за модата период. Издигналият се изцяло със собствени усилия предприемач Филип Плейн е доказвал неведнъж, че за него не съществуват лимити. След резкия завой през 2008 г., който дизайнерът прави от моделирането на мебели към модната индустрия, той продължава да ни очарова с всеки нов проект.

Колекцията за есен/зима 2020 на модната къща бе представена с грандиозен спектакъл с участието и на звезди и инфлуенсъри като Джейда Пинкет Смит, Елън фон Ънуерт, Камерън Далас и Мей Мъск. Американският рапър Тайга се изяви на афтърпартито заедно с Миси Елиът и Тимбаленд, което отново доказа, че всичко, до което се докосне Philipp Plein, се превръща в злато – дефилето се разгърна сред боядисани в златно хеликоптери и самолети!

В колекцията ни изкушават разкроени панталони, високи ботуши до бедрата, обемни, дълги до земята зимни якета, много блясък и метално злато.

Моделите са намигване към диско естетиката на Студио 54, която сякаш никога няма да отшуми. Разбира се, няма как да се мине без скъпоценни камъни – запазен почерк на модната къща, без екзотична кожа, пайети, обемни обици, вериги и леопардов десен. Пищността и разкошът са въплътени и в ослепителни аксесоари, като кристалните чанти, наподобяващи кредитни карти.



Излизането на новата колекция съвпада и с глобалното представяне на аромата Nо Limit$, чийто флакон също има формата на безлимитна кредитна карта. „Всичко е възможно, когато имаш ясно очертана визия. Просто следвай интуицията си“, заявява Плейн, който играе единствено по собствените си правила. Ароматът е първият парфюм за мъже, поредната интерпретация на освободения стил на живот на дизайнера, който той претворява и в дрехите си. „Този аромат ухае на желание, пари, енергия и мускули!“, добавя Филип Плейн, покорявайки сега и света на парфюмерията. Парфюмът е създаден с майстора парфюмерист Алберто Морийас, който успява да претвори дръзкия характер на марката.

Да останеш верен на себе си днес е лукс, който малцина в индустрията могат да си позволят: „Виждам как всички големи марки се опитват да се задържат на пазара, стремейки се да са по-младежки, по-смели или по-бунтарски, а не остават верни на своя бранд и идентичност. Но аз имам лоялни клиенти, с които израстваме заедно. Не се нуждая от никакви трансформации. Няма да се преструвам. Правя това, което лично ми харесва, и имам силна връзка с клиентите си“, категоричен е Плейн. Преследвайки с хъс всяка своя страст, дизайнерът се разписа и в света на футбола. Официалните униформи на играчите на отбора AS Monaco ще бъдат създадени от Philipp Plein през следващите три футболни сезона. Дистанцията между почитателите на футбола и тези на модата е преодоляна – двата свята си сътрудничат съвършено. „Обичам Монако и съм заклет футболен фен, така че мога само да бъда горд от този проект“, каза дизайнерът.

С всеки свой проект модна къща Philipp Plein следва собственото си мото – да не спира да мечтае и да постига мечтите си, защото именно с тях се открояваме и показваме кои сме в този свят: „Не бъдете като всички останали. Просто следвайте своята цел и работете усилено. Препятствията може да бъдат превърнати във възможност да бъдем себе си“, казва Плейн и това е безценен съвет в новата реалност, която ни отправя различни предизвикателства всеки ден.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР