Темата е Любовта

26 November 2020

В навечерието на Коледните празници всеки човек, който има късмета да има семейство и хора, които да обича, започва да мечтае. Мечтае за това, как на празника ще бъде с любимите си хора, мечтае за това, как те ще бъдат здрави и щастливи, мечтае за това, как ще може да ги зарадва с мечтани подаръци, мечтае за това, как в празничните дни ще може да ги прегърне и да ги притисне до сърцето си.

Любовта е тази, която е най-важна в живота ни. Любовта към спътника в живота ни, любовта към децата ни, към родителите ни, към приятелите ни. И на тази любов ще бъде посветена настоящата изложба „Обичам те, любими“ в памет на Йордан Петков - основател на Арт Галерия Ларго. Той е почина на 7 ноември 2020 година.

От 26 ноември в памет на Йордан Петков галерия Ларго ще покаже сборна изложба от две части. В първата част на изложбата са включени творби от семейната колекция – живопис, графика, акварел и скулптура. Събирани с много любов, те представят едни от най-добрите съвременни български художници, повечето от тях – близки приятели на основателите на галерия Ларго Йордан Петков и съпругата му Нели Вълчеваи. Колекцията ще може да бъде видяна до 9 декември.

От 10 декември, във втората част на изложбата ще бъдат показани произведения на художници, които са познавали и ценили Йордан Петков и са създали по една творба специално за тази изложба. Тема на изложбата е Любовта. На нея са посветени и творбите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР