Роко Ричи - тайната сензация на Мадона

Гай Ричи и скандалната певица заровиха томахавките в името на сина си, когото критиката на Острова нарече „гениално откритие“

Краси Генова 13 November 2020

Когато през 2016-а британският филмов режисьор Гай Ричи печели правата за попечителството над Роко Ричи – единственото дете, родено от осемгодишния му брак с Мадона, певицата се оттегля с достойнство и се отдава на грижите за другите си пет деца – първородната Лурдес и четирите си осиновени наследници. Роко напуска просторния й апартамент в Манхатън и премества куфарите, живота и мечтите си в семейната къща на Гай и новата му съпруга Жаки в Лондон. Разбира се отлично с мащехата си, която го подкрепя активно в желанието му да изгради артистична кариера в британската столица, и в началото на 2019 г.

Роко Ричи се записва в специалната арт програма на прочутия Central Saint Martin College. Посещава редовно лекциите, а в свободното си време рисува в ателието, което баща му наема за него. Амбициозен, но и твърдо решен да излезе от сянката на прочутите си родители, Роко се свързва с няколко от водещите лондонски галерии и показва картините си. Силно повлиян от своя любим художник Франсис  Бейкън, той избира дебютната му изложба да бъде в тази посока. За да не попада в капана на постоянните сравнения и подмятания, че видите ли, единствената причина да се покажат платната му е фамилното му име, 20-годишното момче зачерква от кратката си автобиография истинското си име и залага на своя артистичен псевдоним – Ред.

В началото на лятото галеристката Таня Дакстер го представи като „новата арт сензация в Лондон“. Единствената следа, която подсказва, че Ред е всъщност Роко Ричи, е присъствието на Мадона, на петте й деца, както и семейството на Гай и Джаки Ричи на откриването на изложбата. Папараците снимат Мадона, която пристига в компанията на новото си интимно завоевание, което е на годините на сина й, както и Гай в оживен разговор с госпожа Дакстер. Самата тя предрича голямо бъдеще на Ред, без да разкрива самоличността му, и оставя британските таблоиди да ровят в роднинските му връзки със скандалната певица. В същото време Роко показва на мащехата си снимки от телефона си, облечен в стилен ретро костюм.

Изкуствоведката Хилъри Бинкс отбелязва: „Ред притежава безспорен талант, който тепърва ще надгражда. Бих посъветвала активните колекционери на Острова да побързат, за да се сдобият с негови платна. Скоро няма да са по джоба им!“.

Британските таблоиди пишат, че 12 години след развода им Мадона и Гай Ричи най-сетне са намерили общ език, а причината за това е бъдещето на единствения им син. 61-годишната певица и 51-годишният й екссъпруг са първите колекционери на Ред и по всичко личи, че са направили добра инвестиция. В настоящия момент Ред е най-добре продаваният млад артист.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР