Слушайте неиздадените композиции на Енио Мориконе

Излиза първият посмъртен албум на великия композитор

eva.bg 06 November 2020

На 10 ноември Енио Мориконе щеше да навърши 92. По този повод този месец излезе първият му посмъртен албум. През юли гениалният композитор ни напусна на 91, в следствие на усложнения от падане, при което чупи бедрена кост.

В новия албум Morricone Segreto се очаква творчеството на Мориконе да бъде представено от изцяло нов ъгъл. В него ще бъдат включени редки записи и седем нечувани до момента негови композиции.

Кураторът на колекцията в албума, Пиерпаоло де Санктис сподели пред списание Variety, че можем да очакваме дори електронна музика, алтернативен рок и още много разнообразни музикални жанрове. „По този начин искаме да покажем защо Мориконе бе смятан за толкова значим и в онези музикални кръгове, които са далеч от света на филмовата музика, с която той стана известен“, казва Санктис.

Всички 27 композиции, включени в албума, са записвани през 60-те, 70-те и 80-те.

Енио Мориконе, известен като Маестрото, добива особена популярност с музиката си към редица класически уестърни, като винаги ще го свързваме с „Добрия, Лошия и Злия” на Серджо Леоне. „Карах го да пише музиката преди да започнем снимките на филма, защото тя е част от самия сценарий“, казваше приживе покойният Серджо Леоне за Енио Мориконе. Композиторът е носител на Оскар и е автор на музиката на над 500 филма.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР