Заклещени в света на Ким и Кание

Кимие, както ги наричат, са известната двойка, която няма абсолютно нищо общо с никого от нас. Те са от друга порода – същества, лишени от усещането за обикновеност

Силвия Канин 22 October 2020

Снимка: getty images/guliver

Кимие, както ги наричат, са известната двойка, която няма абсолютно нищо общо с никого от нас. Те са от друга порода – същества, лишени от усещането за обикновеност. Безподобна е и любовната им история, която преминава през Версайския дворец, Белия дом, за да се разклати във ферма в Уайоминг. Там Кание ще посрещне евентуалното рухване на брака си с момичето, което е обичал още преди да може да говори с нея.

Тя е определението за света, в който живеем, а той… Той е „биполярен и му харесва“, както гласи надпис върху един от по-актуалните му албуми. Не е лесно да се пише за Ким, още по-трудно би било да се пише за Кание, две от най-противоречивите личности в световния шоубизнес. Гениални според милиони хора, те са звездите, за които често казват, че са една от причините светът днес да се разпада, децата да са необразовани, а снимките в Инстаграм да са неприлично разголени. Никога не сме ги срещали, но сякаш вече сме спали в спалнята им, виждали сме ги да правят секс, знаем как изглеждат сутрин, когато се събудят. Странно е, нали? Заклещени във вселена от риалити пластмасови мечти, не можем да спрем да се вълнуваме от живота им.



„Виждали ли сте това момиче – Ким Кар-Дажон?“

Всичко започва през 2004-та, когато Кание среща Ким. Това е и годината, в която се появява първият му албум – визуалната концепция и ултрасамоувереното му поведение го превръщат в гласа на цяло едно поколение, което не може да се насити на материално изобилие и едновременно с това не успява да се справи с депресията, струяща от всички аспекти на модерния живот. В песните си това момче моли Бог да му покаже правилния път, защото „Дяволът се опитва да го обсеби“. Разказва за кървавия диамантен бизнес в Сиера Леоне и това превръща тогавашното му творчество в почти социално. През 2004-та Ким от своя страна е просто момиче от известен арменски клан, с голямо дупе и още по-големи амбиции. Двамата се запознават покрай изпълнителката Бранди, за която Ким работи като асистент. Не се случва нищо, тъй като в този момент брюнетката е омъжена за първия си съпруг – Диймън Томас. Две години по-късно, през 2006-а, Кание попада на снимка на Ким в компанията на Парис Хилтън – тогавашната й работодателка и най-добра приятелка, и веднага пита компанията си, без да знае точно как се произнася името й: „Виждали ли сте това момиче – Ким Кар-Дажон?“



„Всички се чудят какъв е нейният талант. Нейният талант е да бъде красива“

Тръпката на рапъра към амбициозната асистентка на звездите не угасва, макар да остава на пауза още две години. Ако си изобретателен, ще намериш начин да се срещнеш с този, който те вълнува, нали? А ако си Кание Уест… намираш начин, който граничи с нелепото. През 2006-а Уест продуцира детско хип-хоп шоу за мегауспешния Comedy Central. За заснемането на пилотния епизод, който така и не вижда бял свят, Кание се обажда на Ким и й предлага роля. Ролята на поробената в златен бански принцеса Леа. Химията между щурмовака Кание и секси принцесата е забелязана от всички на снимачния сет. Нещата обаче остават платонични още известно време, а докато календарът отброява месеците в живота им, Ким успява да се разведе с първия си съпруг и да се събере с афроамериканската ръгби звезда Реджи Буш. Кание обаче знае, че макар да не притежава мускулите на тогавашния й любим, има нещо, което другият няма – въображение за милиони, които днес са милиарди. Състоянието му с днешна дата се изчислява на 1,3 милиарда долара.

Традиция в семейство Кардашиян е всяка Коледа да си правят фамилна снимка, която впоследствие се превръща в картичка. През 2009-а Кание сваля от интернет коледната снимка на арменския клан и с помощта на фотошоп добавя себе си в нея. Разполага образа си точно до този на Ким и изпраща картичката до фамилната къща в Калабасас. „Тя беше в добър момент от живота си. Разполагаше с достатъчно пари, за да не иска от мен, което е много рядко срещано, когато си рапър“, коментира изпълнителят.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Ия
22 October 2020, 13:40

Побоялщина.

ТВОЯТ КОМЕНТАР