Предай нататък

Баща и син Демаршелие обединиха копнежа си по красотата в обща изложба

Краси Генова 02 October 2020

Патрик и Виктор Демаршелие

Снимка: галерия А., Париж

Красивите жени са обща страст на баща и син Демаршелие, но само в професионален план, както обичат да се шегуват двамата. Патрик и Виктор са един от редките случаи, в които дарбата да виждаш отвъд и да улавяш красотата се предава от поколение на поколение. И докато вечният конкурент на Патрик Демаршелие – Артър Елгорт, се радва на холивудската кариера на малкия си син Ансел (който ще се появи с главна роля в римейка на „Уестсайдска история“ с режисьор Стивън Спилбърг, б.р.), любимият фотограф на покойната лейди Ди предаде щафетата на най-малкия си син Виктор.

Роден в Ню Йорк преди 35 години, плод на дългогодишната любов на Патрик и шведската манекенка Мия, Виктор Демаршелие снима за най-известните модни списания по целия свят, а пред студиото му в Бруклин често спират луксозни автомобили, от които излизат най-красивите жени на планетата. Сред тях са Анджелина Джоли, Кейт Мос, Наоми Кембъл, Наталия Водянова, Натали Портман и Наоми Уотс. Голяма част от тези пленителни кадри са включени в изложбата „Наследство“, която представи парижката галерия A.

Любопитният момент в експозицията е първата професионална среща в престижно галерийно пространство на баща и син Демаршелие. 76-годишният френски фотограф, който в началото на кариерата си попива ценни съвети и опит от легенди в областта на фотографията като Анри-Картие Бресон, Тери Кинг и Жак Жилбер, познава световната слава не в родината си, а в Ню Йорк. През 1992-ра той подписва ексклузивен договор със списание Harper’s Bazaar, който го превръща в истинска звезда. Не закъснява и предложението от страна на компанията „Пирели“ да снима прочутия им календар.

През 2005 година на фона на райските плажове в Бразилия Патрик и екипът му превръщат топмоделите Адриана Лима, Наоми Кембъл, Ерин Уосън и Джулия Стагнер в еротични божества. Успехът на това издание на календара е изключително голям и от компанията канят Патрик Демаршелие да снима отново през 2008-а. Тогава на фокус е магията на Изтока и моделите изглеждат като модерни гейши. Запазен знак на Демаршелие е нежният флирт с еротиката.

„Не харесвам ексхибиционизма в модата, фотографията, изкуството. Винаги съм търсил енигмата в красотата, в голотата и изпитвам голяма радост, когато намеря пресечната им точка!“, коментира той в интервю за френския вестник „Експрес“ по повод изложбата.

Синът му Виктор навлиза в модната фотография след успешна кариера като модел. Неизбежно е, когато си отраснал в студиото на баща си и си позирал като дете в обятията на най-красивите жени на планетата (обикновено, когато се търси статист, винаги прибягват до услугите на малкия Виктор, който прилича на ангел, съчетал в себе си нежността на майка шведка и пленителната усмивка на баща си, б.р.). „Истината е, че никога не съм усещал напрежение от страна на родителите си.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Nina
19 October 2020, 00:54

"ЕВА" нямате ли редактори за този текст - пълен е с правописни грешки ? Например пише се асистент- редактор,а не асистентредактор и още няколко грешки ! Недопустимо е ! Краси геново да вземе няколко урока по правопис !

ТВОЯТ КОМЕНТАР