Време за усмивка, време за илюзии

eva.bg 30 September 2020

Музеят на илюзиите в София отвори врати преди около година и за изключително кратко време се превърна в едно от най-любопитните и интересни места както за малки, така и за големи.

На площ от близо 400 кв.м. музеят е събрал уникална колекция от „експонати“ на основата на научни експерименти, оптика, изкуство, физика... с един общ знаменател - илюзията. Трябва да ги видите и преживеете всички с любопитството на малкото дете и усмивката на откривателя, за да разберете какво привлича толкова хора на това така магично и в същото време научно място.

Музеят на илюзиите е разделен на няколко зали: историческа зала с различни картини, зала с оптически илюзии, стая с фосфорен тапет, в която може да се рисува със светлина или да се остави отпечатък на сянката си върху стената, както и обърната стая.

Физиката и оптиката са представени заедно с мистериозни произведения на изкуството и класически загадки. Изключително образователното преживяване е обогатено с интерактивно забавление — рисуване със светлина, създаване на сенки и незабравими моменти в света наопаки.

Имате съмнения как работи някое от изобретенията? Искате да научите невероятни неща за изкуството и историята? Искате да задълбочите научните си познания или да направите снимка? Екипът на музея е винаги на разположение! Усмихнатият персонал е готов да разкрие тайните на невероятния свят на илюзиите. Изложбата на музея не спира да се променя и разраства с нови експонати.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР