Заличава петната с финес

Люба Вангелова 23 September 2020

Свикнахме да гледаме лицето си с лек тен. Но когато слънчевият загар започва да отстъпва позициите си, се разкриват някои забравени от нас петънца, които или са увеличили размера си, или са подсилили цвета си, или просто контурът им сякаш е станал по-видим и контрастен. Може да са само две, или дори едно петънце, но погледът ви е само там. Виждате кожата си различна, лицето ви сякаш не е същото, а може да бъдат засегнати дори емоциите - самочувствието ни понякога е доста крехко и “едно петно” може да го разклати.

Подобни петна носят името мелазма (повишено отделяне на пигмента меланин в кожата) и още един от недостатъците им е, че обичат да се появяват в централните зони на лицето - на гърба на носа, на челото, на скулите и над горната устна. И аз имам две такива - появиха се преди около две години. Причините могат да бъдат прекомерно излагане на слънчева светлина или хормонална промяна. Цветът на петната (бледо кафяв) подсказва, че са повърхностни и са податливи за третиране с подходяща козметика.

Фотозащитата не винаги е достатъчна да се справи с тези петна, затова имаме нужда от целенасочено действие на козметика, която да намали кафявото оцветяване. Тук идва в точния момент серията Anti-Pigment на Eucerin®. Ефективността си продуктите й дължат на революционната активна съставка Thiamidol. В моя случай най-работещо решение се оказа спот-коректорът, с помощта на който се нанася продукта локализирано върху петната по кожата.

Ето как действам аз с тази “вълшебна пръчица” срещу пигментни петна Anti-Pigment Спот коректор на Eucerin®:
- Нежната формула позволява ежедневна употреба
- Нанасям след почистване и преди хидратиращия крем
- Нанасям директно върху петната
- Старая се да нанасям прецизно и само върху петното, за да избегна риска от изсветляване на кожата около него
- Нанасям сутрин и вечер (продуктите, съдържащи Thiamidol могат да бъдат използвани до 4 пъти дневно)

Интензивната домашна грижа смятам все пак да комбинирам с есенен курс лазерни процедури, по време на които не пречи нанасянето на Anti-Pigment на Eucerin®. Активната съставка се понася изключително добре от кожата и не мисля да се лишавам от ефективното действие на продуктите. Учените от Eucerin® в продължение на 10 години достатъчно задълбочено са изследвали над 50 000 съединения, сред които да изберат най-ефективните и поносими от кожата за борба с хиперпигментацията. Именно съставката Thiamidol печели това съревнование, като се оказва изключително ефективна срещу тъмни петна, но и щадяща дори за чувствителната кожа.

Що се отнася до момента, в който забелязах първи резултати - отне ми две седмици, за да осъзная, че трудно виждам от пръв поглед петънцата. Очертанията им бяха не толкова контрастни, а цветът им значително избледня. Доволна съм в такива случаи, когато подходя с доверие към даден продукт с определена цел, и той оправдае това доверие. Ако решите да тествате спот коректора Anti-Pigment на Eucerin®, моментът след лятото е идеален.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР