Стилът на... Гуинет Полтроу

eva.bg 23 August 2020

Гуинет Полтроу винаги е показвала грация и класа по престижните червени килими, на които редовно стъпва. Тя е една от жените, които превърнаха слип роклята на 90-те в легендарна.  

Гуинет е израснала в холивудско семейство и е имала откъде да черпи „звезден блясък" от ранна детска възраст. Майка й, Блайт Данър, е известна актриса както в Холивуд, така и на театралната сцена, на която си е заслужила награда „Тони“. Бащата на Гуинет, Брус Полтроу, пък е кинорежисьор и продуцент.

Но когато говорим за модни икони, не можем да взимаме предвид само червените килими, а и личния стил на звездите. В своето ежедневие Гуинет също се е доказала като стилна дама, залагаща често на минимализма в гардероба, с който трудно се допускат грешки.

Основен критерий за актрисата е комфортът и удобството на дрехите, за да може да се движи в тях уверено и свободно. Като почитател на здравословния, пълноценен живот, това не е учудващо за нея.

Още от 2000 г. Гуинет се превърна в „кралицата на неангажиращото облекло“ и признаваме, че малко хора могат да придадат изтънченост дори и на „ежедневната униформа“, като дънки, тениска и маратонки.

Това далеч не означава обаче, че актрисата не обича да поема рискове. Полтроу е експериментирала смело с визиите си много пъти, а тъй като е под светлината на прожекторите отдавна, при нея може да се говори дори за еволюция в стила. Затова днес се връщаме към най-добрите й модни моменти от 90-те до днес. Вижте ги в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР