Търси жената

Читателският клуб на EVA

29 August 2020

Събарящите статуи в Лондон още не са посегнали на кралица Виктория и вероятно никой никога няма да го направи. Шейсетте и четири години на върха на процъфтяващата империя са я бетонирали като положителен герой в сериала на британската история. „Кралица Виктория“ на Джийн Плейди (ИК „Емас“) разказва живота на тази забележителна жена от първо лице.

Нева Мичева е събрала 43 свои отговора на читателски писма в онлайн седмичника „Тоест“. Малки есета, които меко се борят с баналността и втвърдяването на сърцата. „Говори с Нева“ е медитация над хубавия език, издадена от „Жанет 45“.

Марлене Дитрих оставя след себе си пожари – Хемингуей, Кърк Дъглас, Франк Синатра са сред опарените от жаркия й темперамент. Тази Дитрих, с колекцията й от сърца и годежни пръстени, оживява между страниците на „Марлене в търсене на любовта“ от Кристофър Гортнър (ИК „Емас“).

сърца и романтика

Какви тайни крият един дворец в Рим и неговата обитателка и дали тя е склонна да ги разкаже пред Франческа, чийто блог за Вечния град набира скорост. „Римска тайна“ от Карън Суон (ИК „Сиела“) е книга от типа две в едно – световен град плюс любовни страсти.

После се пренасяме в Сардиния, където преди години местно момиче се влюбва в американски войник, а това никак не се харесва на годеника й: „Среща в Сардиния“ е от Сара Алегзандър, ИК „Рива“.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР