История като никоя друга по National Geographic

eva.bg 11 August 2020

Снимка: National Geographic

Минисериал по книга от авторка спечелила пулицър, минисериал, който се излъчва по National Geographic… Да, всичко това е абсолютната гаранция за незабравимо и несравнимо телевизионно изживяване. „Дървосекачи“, чиято премиера е на 9 август, с не един, а цели два епизода, ще превърне август в месеца на вълненията.

Епичната историческа драма, създадена по едноименната книга на Ани Пру, е история безподобна на всичко, което сме гледали на малкия екран. В това ни уверява целият актьорски състав, в който блестят имена като Дейвид Тюлис, когото феновете на „Хари Потър" познават в ролята на любимия на всички преподавател Ремус Лупин и Марша Гей Хардън, носителка на „Оскар" за най-добра поддържаща роля.

„Аз бях чела книгата и вече обожавах историята. Тази история е различна от всичко, което сме виждали. Книгата говори за много проблеми от миналото, които днес са напълно актуални и до днес. Толкова е впечатляващ начина, по който се засяга проблемът с това, че как жените не винаги имат контрол над тялото си, над изборите си, това е голяма част от историята. Когато разбрах, че ще се случи този минисериал веднага знаех, че искам да съм част от него“, споделя за вълнението да участва в „Дървосекачи“ Марша.

Мистерии, драми и изключително силни характери описват действието в „Дървосекачи". То се развива в малко селище в района, където днес се помещава канадската провинция Квебек. Католическата църква изпраща йезуити да покръстят местното население, а Франция изпраща слуги да населят територията, заедно с така наречените „Filles Du Roi" (Дъщери на Краля). Това са млади жени, които трябва да си намерят съпрузи и да създадат семейства, за да спомогнат за процъфтяването на колонията. Многообразната група от аутсайдери, мошеници и невинни участници трябва да се справя с жестоки премеждия, противоположни интереси и объркано чувство за лоялност на кръстопътя на цивилизацията – края на 17 век, Нова Франция.

Както самите актьори споделят, природата в минисериала играе най-ключовата роля за въздействие върху зрителя.

„Случваше се да отиваме на сета понякога в 3-4 през нощта и да имаме 19-часови снимачни дни. Обстановката ни поглъщаше напълно. Чувствам се абсолютно превилегирован, че имах шанса да се докосна до природата на Канада. Толкова впечатляваща и красива. И всичко това се случи заради история, каквато не сме виждали до момента в телевизионния ефир“, споделя Крисчън Кук.

Епичната поредица има 8 епизода с персонажи, които ще помним дълго след последните надписи. Такъв е и персонажът на самия Дейвид Тюлис. „Моята роля е страшно интересна, впечатляващ характер, бих го определил като шекспиров персонаж. Много се вглъбих в него. Не гледах други филми, не четях никакви книги, докато работих по персонажа си“, споделя британският актьор.

Гледайте „Дървосекачи“ всяка неделя от 22 часа в ефира на National Geographic.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР