Красивите очи на малката Лилия

eva.bg 08 August 2020

Снимка: Facebook

Наскоро Дони публикува в личния си профил във Фейсбук снимка на дъщеря си Лилия, която предизвика вълна от възхищение. Деветгодишното момиченце е с необикновена хубост – двете й очи са с различен цвят, яркосиньо и кафяво.

ОЩЕ ...
Хетерохромията е рядко явление, като най-често двете очи са по-скоро с близък цвят. Такъв е случаят със звезди като Мила Кунис и Джейн Сиймур.

Спомняме си различните очи на Дейвид Боуи, но истината е, че не цветът им ги отличаваше, и двете са светлосини, а фактът, че едното е с трайно разширена зеница. Явлението се нарича анизокория, като 20% от световната популация има вродена лека форма на аномалията. При Дейвид обаче причината е друга. Когато е 15-годишен, се сбива с приятел, който наранява лявото му око. Оттогава ирисът остава постоянно разширен и дава илюзията, особено на снимки, че очите са с различен цвят.

За хората с различен цвят на очите се смята, че са късметлии и че притежават особено силна интуиция – способни са да виждат през човека, както и че умеят да постигат целите си.

В EVA особено ценим различните проявления на красотата и благодарим на природата за необикновените очи на малката Лилия, дано късметът наистина да е с нея!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР