Жените бягат във „време за мъже“!

Над 200 жени се включиха във второто издание на Bioderma Women’s Run – първото изцяло дамско бягане в България…

eva.bg 23 July 2020

Първото изцяло дамско състезание по бягане в България - Bioderma Women’s Run - се проведе за втори път. Над 200 жени се включиха в изданието, проведено под патронажа на посланика на Франция в България,  г-жа Флоранс Робин.

Лошото време и проливният дъжд не попречиха на ентусиазма на дамите. Основните дисциплини за бързина, в които участничките премериха усилия, бяха 3 километра за жени и отборното състезание „Мама и аз“. Не по-малко оспорвана беше и надпреварата за най-оригинален костюм, където заявките бяха също толкова амбициозни.

Дистанцията от 3 километра беше покорена от Милица Мирчева за време от 10:35, с което подобри представянето от първото издание на събитието с 25 секунди и вдигна още по-високо летвата за следващото. На второ място се класира Маринела Цекова с 11:42, а на трето – Марина Николова, която и миналата година беше сред подгласниците. Най-бързата двойка в категорията „Мама и аз“ - Ния Йотова и Виктор, взе разстоянието за само 12:46. След тях останаха Екатерина и Роман Можейко с 13:41, а трето място заеха Силвия Петрова и Калина Петрова. Специалното модно жури връчи приза за „Най-оригинален костюм“ на Марина Братан, а нейни подгласнички бяха Анастасия Романова и Диана Николова.

За спазване на мерките за провеждане на състезания без публика, томболата за специалната награда (двоен билет до Париж) беше организирана виртуално сред всички финиширали участници след края на събитието. При нотариус Валентина Балева беше изтеглена и печелившата състезателка – Ива Рашева, със стартов номер 23.

За Bioderma успешното организиране и провеждане на бягането е и важен момент в продължаващата реализация на дългосрочен ангажимент, поет от компанията, към Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”. За трета поредна година Bioderma подкрепя Сдружението с кампанията “Заедно сме в училище без граници”, като 20% от събраните средства от регистрации в събитието ще бъдат дарени за осъществяването на учебната 2020/2021 година за деца, които са на лечение, и трябва да продължат учебния си процес в болнични условия. Актрисата Ирмена Чичикова, която е лице на благотворителната инициатива, водеше и тази година стартовите редици с почетния номер 1.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР