Гуинет Полтроу и тайните й за вечна младост

Как 47-годишната актриса изглежда като на 30

eva.bg 16 July 2020

Снимка: Instagram

Гуинет Полтроу е от онези актриси, които са на прага на 50-те си, но изглеждат с 20 години по-млади. Гуинет обаче не заблуждава хората, че всичко е въпрос на добри гени. Тя не отрича, че полага много грижи за себе си и здравето си и това оказва най-силно влияние върху външния й вид.

Сега Полтроу бе по-конкретна и разкри хранителния и спортния си режим.

Тя винаги е популяризирала здравословния начин на живот и не се учудваме, че търси и опитва различни режими. Оказва се, че актрисата се осланя на хранителната система от източната философия „аюрведа“, практикува т.нар. „интервално гладуване“ в определени периоди и се отдава на релаксиращи спортни активности.

Аюрведа е древна наука за здраве, идваща от индийската традиция. Тя представлява цялостна система, свързана с това как възприемаме света и отношението ни към нашето тяло – тя може да представлява целия начин на живот на един човек и е насочена към опазването на живота чрез здравословни навици и терапия на тялото и психиката. Гуинет е почитател на аюрведа и се опитва да се придържа към принципите на хранене на тази традиция, която разделя храните на три вида, доколкото енергийният им заряд се счита за полезен или вреден.

Вредните храни, които Полтроу избягва, се наричат „тамастични“ според понятията на аюрведа, и те са свързани с невежеството. Това са престояли продукти, които човек консумира повече от три часа след приготвянето им. Според тази наука всичко трябва да бъде прясно и свежо и да се консумира веднага след приготовление. Аюрведа отрича и трудносмилаемите храни, продуктите в консерва, изкуствените подсладители, полуфабрикатите, захарта, бялото брашно и алкохола.

Продукти като плодовете, зеленчуците и варивата задължително се пречистват преди употреба, като се киснат във вода, за да излязат всички токсини от тях. Зеленчуците се нуждаят от поне два часа, а варивата – 24 часа. Колкото до интервалното гладуване, Гуинет го практикува през определен период от време. То се основава на увеличаването на интервалите между храненията, за да може организмът да влезе в режим „постене“. През останалото време, в което организмът не консумира храна, трябва да се пият големи количества вода. Разбира се, актрисата има диетолог, който се грижи за правилното практикуване на тези режими.

Гуинет не пренебрегва и спорта: тя редовно се отдава на йога, като се доверява и на упражненията на Трейси Андерсън – любим треньор на звездите. Всичко това обаче трябва да е съчетано с добро настроение и желание. Актрисата споделя, че за целта се отдава на дълги разходки със съпруга си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР