Секс на дълги разстояния

eva.bg 14 August 2020

Кажете сбогом на добрия стар аналогов секс. Тенденцията, която се забелязва в последните десетилетия за табуизиране на допира до чуждото тяло – нидерландският писател Джамал Уариаши го обрисува по блестящ начин в провокативния си роман „Глад“ – ще ескалира посткоронавирусно.

Какво беше положението досега? Имахме свръхпроизводство на екранен секс и намаляващи нива на действителния, не на последно място и поради постоянно мигащата червена лампичка за възможни обвинения в сексуален тормоз или педофилия. Е, вече е време за следващата крачка.

Хайтек компаниите са насреща, за да удовлетворят сексуалните ни фантазии в безопасна и неосъждаща обстановка, където с помощта на технологията моушън кепчър са създадени реалистично движещи се изображения. Ако посетим някой от виртуалните светове за възрастни като Red Light Center и 3DXChat, можем с помощта на аватари да се срещаме с хора в реално време, да танцуваме блус без дистанция във виртуални денс партита и да влезем в пространство, където да удовлетворим уникалните си желания, без да се срамуваме.

Разделителната линия между виртуалния и физическия секс избледнява още повече, когато виртуалните пространства се съчетаят с дистанционни играчки. Разстоянието между хората, наложено по работни или санитарни причини, може да убие всяка връзка. Но интимните технологии са напът да го преодолеят. Компании като Kiiroo и Vibease разработиха сексиграчки, наричани теледилдо, които се свързват с интернет. Умни вибратори и мъжки „полови“ ръкави си взаимодействат чрез компютър или мобилен телефон. Използвайки тактилна сензорна технология, те записват сексуалните движения и изпращат усещания на любовниците, преодолявайки пространството помежду им.

Създадени са и прототипи на устройства за целувки на дълги дистанции, виртуални костюми и свързани възглавници Pillow Talk, които предават звука от сърцебиенето на любовника. Всички тези технологии са призвани да превърнат секса от разстояние в по-привлекателен, реалистичен и емоционално интензивен.

Всичко писано от философи, поети, ще се сбъдне! – беше казал един от най-модерните български умове на 20. век Гео Милев. Кой да предположи, че това ще засегне и най-интимната човешка сфера.

Спомнете си колко филми и книги има на тема изчезване на физическата любов и заменянето й с технологии. Дойде ли бъдещето?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР