Между кориците

Книгите, които ви препоръчваме

eva.bg 16 July 2020

запазена марка
Бил Брайсън, "Тялото"

Колко струва да си направим Бенедикт Къмбърбач – около 200 хил. лири, в които са включени материалите и изработката. Истината е, че все още никъде не изработват хора, но с това бравурно начало в негов стил Б. Б. ни привлича да прочетем научно достоверния му разказ за великата планетарна загадка – човешкото тяло. ИК „Сиела”


от тяло в тяло
Стюарт Търтън, "Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл"

С награда “Коста” за дебютен роман на годината, това е историята на убийството на Ивлин Хардкасъл, което се повтаря отново и отново, докато не бъде открит извършителят. Някой ще трябва да опознае заподозрените буквално отвътре. Всички хвалят автора – от „Таймс”, „Гардиън” и „Файненшъл Таймс” до „Дейли Експрес”. ИК „Еднорог”

де лукс
Русана Бърдарска, "Опитът"

„Когато бях малка, си мислех, че хората умират само в неделя.” В повечето случаи по първото изречение човек може да се ориентира за стила на автора, а това първо изречение ни накара да предвкусим удоволствието от необичайната като жанр книга, смешна, където трябва, тъжна другаде, но умна във всичките си страници. ИК „Жанет 45”


смехотерапия
Джордж Майкс, „Как да бъдеш чужденец / Как да бъдеш упадъчен“

Самите англичани да прославят един унгарец (истинското име на автора е Дьорд Микеш), който осмива чудатостите им, и да го поставят редом с Джером К. Джером и П. Г. Удхаус – си е постижение. Новото издание на любимата на мнозина книга е посветено специално на Брекзит, тази поредна островитянска чудатост. ИК „Колибри”

пикантен вкус
Анабел Абс, „Истинската лейди Чатърли“

С появата си през 1928 г. „Любовникът на лейди Чатърли” предизвиква чутовен скандал в следвикторианска Англия. Не просто го забраняват, но забраната продължава чак до 1960 г. Сега имаме шанс да научим истинската история зад романа – на писателя Д.Х. Лорънс, син на миньор, и неговата муза баронеса Фрида фон Рихтхофен. ИК „Емас”

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР