Студена розова супа

Нека бъде цвят

Диана Шингарова 28 June 2020

Снимка: Диана Шингарова

Тази незабравима студена, цветна и много подходяща за лятото супа е една от топрецептите, които може да опитате във Вилнюс, столицата на Литва. Приготвя се лесно и всички продукти се намират лесно.

Необходими продукти: 1 литър кефир, 100 г сварено червено цвекло, 100 г краставица, нарязана на кубчета, 3 стръка пресен лук, връзка копър, 10 г захар, 5 г сол, сварени яйца (по едно за порция)

Начин на приготвяне: Сварете червеното цвекло. Настържете го на едро ренде или нарежете на кубчета. Добавете кефира, ако не разполагате с такъв – и смес от добре разбъркано кисело мляко и малко прясно ще свърши работа. Добавете нарязана на кубчета краставица, копъра и овкусете със захар и сол.

Охладете за няколко часа в хладилник. Поднесете в красиви чинии и гарнирайте с твърдо сварени яйца. Идеалната гарнитура са варени бейби картофи или хубав хляб с квас.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР