Квантовият психолог Валентин Ковачганев за кармата и кърмата

Животът е направен от срещи, изтъкан е от отношенията ни с другите – с партньора, родителите, приятелите, колегите, познатите. Смисълът им според квантовия психолог Валентин Ковачганев е различен от знанието как да манипулираме отношенията си, за да постигнем определена цел. И няма нищо общо с рецептите как да привлечем, впечатлим, задържим и държим на къс повод един мъж.

Лилия Илиева 04 July 2020

Снимка: личен архив

Препоръките от типа как да си намериш партньор, какво да получиш от него, как да ти го дава и как да го смениш, ако не ти дава това, което си мислиш, че трябва – твърди Ковачганев, – са абсолютни предположения.

Много хора се опитват да открият свои правила, но няма как, защото не съществуват други освен тези на чиито принцип се случва животът. Да не говорим, че нивото на обществено съзнание не е еквивалентно на знанието и начина, по който се случват нещата. Абсолютно всички процеси са подвластни на определени закони.

Какви са те?

Същите, които са в сила и за материята и етера – като например законите за гравитацията, електричеството, магнетизма, – действат и в самия човек. Живеем в общество с много информация. А всяка информация е вълна с определена честота. Тя е като вируса. Вирусите не ги прихваща всеки. Само нуждаещият се от типа информация, която липсва в човека. Информацията влиза там, където е повикана. Не можеш да дадеш никакво друго знание на човек освен това, за което се е родил да разбере. Връзките ни предоставят възможност да отговорим на въпроси, с които идваме на този свят, и да се научим на определени неща. Това е свързано с кармата – личната, родовата и на обществото.

Какво е карма според теб?

Карма са уроците, които човек идва да научи. Животът започва в момента на зачатието. Духът избира в кой род да се роди според въпросите, на които иска да получи отговор. Карма са задачите, с които трябва да се справиш, за да си обясниш какво е животът. Родът е пространство, в което можем да натрупаме опит и да открием вселенските закони, защото отношенията между роднините са директни, битките – жестоки и истински. И човек може много по-бързо да се ориентира, да осъзнае, че притежава тези вселенски закони в себе си, и да стигне до истината на живота. Колкото е по-богата кармата на един род, с толкова повече неща те запознава. Осъзнаването им дава възможност да живееш без напрежение и болести.

Как точно се случва това?

Когато двама души пожелаят да създадат дете, всеки от тях носи моделите, въпросите и неяснотите на своя род. В единия род проблематиката се отиграва по един начин, в другия – по друг. И в сблъсъка им е богатството, което детето ще получи, ако избере тези родители. Родовата карма е пътеводител за пътя, по който да вървим, и учебник за това как най-бързо да се запознаем с живота, с мястото и времето, в което сме се преродили. Ако всичко се случва нормално, детето има нагласата за точния момент, в който да се роди. По време на бременността се изгражда цялата му бъдеща програма – желанията на родителите, потенциалът и силата на бащата, страховете на майката, желанията, с които идваме, нещата, които искаме да опитаме и осъществим. Раждането е край на процеса, в който се формира мястото и ролята на човека. До 21 дни преди това неговата аура и тази на майка му са едно цяло. Майка му е предоставяла своята като по-плътно пространство, в което да се оформи и да намери себе си. Ако се роди по естествен начин, ще има правилно усещане за своята собствена енергия и за собствените си граници, защото на 21-ия ден преди появата си на бял свят то започва да върти аурата си, научава се да я разпознава и да я отделя, което се проявява през алфа състоянието на мозъка.

Какво е алфа състояние на мозъка?

Алфата е вратата, през която протича енергията ни в тялото и в аурата. Всеки човек е вселена. В него тече процес, иницииран от личностната му честота. И трябва да я пази. Иначе ще изпадне в безпомощност, апатия, депресия. Децата, родени с цезарово сечение, не получават възможността да потвърдят тази честота, защото са извадени незавършили процеса на обособяване на собствената си енергия. А алфа състоянието е резонансното състояние и усещането за цялото.

Какво означава това?

Общата енергия на човека се разпределя в аурата и в тялото му. През деня аурата изпълва тялото, нощем се свързва на вълново ниво с фините пространства. Аурата на здрав човек може да стигне до 20 метра. След изграждането на връзките на петте сетива с мозъка на бебето в седмия месец от бременността, в следващия етап той създава дуалността, връзката съзнание–подсъзнание и започва да работи в двете измерения – вълновото и корпусколярното, или в материалния и духовния свят. Всеки човек носи като вътрешно знание пътя, по който трябва да мине. Никой друг не може да му каже как да си намери партньор или какъв партньор му трябва, за да е щастлив – трябва да го усетиш в себе си. А когато влезе във връзка, в зависимост от нивото на израстване човек отваря още една програма освен своята собствена.

Каква?

Тази на бъдещето, в което ще бъдат родени децата му. Деца се раждат на хората, пораснали да предават правила и да създават карма сами. Децата, от своя страна, изграждат представата си за семейство според това, което родителите им не умеят. Човек може да разбере и да приеме кармата на рода си, когато сам има деца. А когато твоите деца станат родители, се обогатяваш от кармата, която създават през твоите внуци. Тоест ние минаваме през три вида родови карми – кармата на семейството, в което сме родени, кармата на семейството, което сме създали, и кармата на нашите деца. Всяка една съдържа в себе си всички закони и ги проявява различно, в това е богатството.

следваща страница »
4 КОМЕНТАРА
4
Ая
15 June 2021, 23:08

Българският Кашпировски.. Излагате се!

3
Grum
27 September 2020, 23:51

До #1:ами то се разбира просто нивото ти на разбиране е доста надолу :D

2
#2
09 July 2020, 15:50

До #1:
https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Квантовая_психология
А който знае чужди езици, може да прочете какво е квантова психология. И който знае български, не би използвал думата “ нонсенс”.

1
Бръм
05 July 2020, 16:24

Квантов психолог?!Ти да видиш...предполага се,че поне по време на средното си образование всеки би трябвало да а е получил достатъчно знания,та да знае какво значи думичката квантов и как по-горното словосъчетание е абсолютен нонсенс.

ТВОЯТ КОМЕНТАР