Тайните на кралица Елизабет II за здраве и дълголетие

eva.bg 25 December 2020

Снимка: Getty Images

Елизабет II е на трона от далечната 1952 г. Днес Нейно Величество е на 94 години, но е в блестящо здраве, движи се много (в момента само из околностите на замъка Уиндзор, където се е изолирала с принц Филип), ходи на езда и е запазила веселия си дух.

Разбира се, Елизабет има неограничен достъп до продукти, с които може да се глези по всяко време на годината, независимо от сезона. Но кралският готвач Дарън Макгрейди издава, че кралицата има особени възгледи за храненето и ги спазва стриктно.

Елизабет например не би яла ягоди в средата на януари, макар и лесно да й предоставят вкусния плод, ако тя го поиска. Но тя все пак се старае да консумира онези продукти, които са най-свежи и вкусни през съответния сезон, за да може да се възползва от всичките им полезни съставки.

Макгрейди е бившият кралски готвач, но той се грижеше за ястията на Елизабет повече от 15 години. Затова Дарън добре е изучил хранителните й навици и твърди, че те оказват огромно влияние на доброто й здраве. Консумирането само на сезонни плодове е един от тези ценни навици.

„Опитайте се да предложите нещо с ягоди на Нейно Величество през зимата. Тя веднага ще отхвърли предложението и ще помоли никога да не й се носят ГМО продукти. Но през лятото Елизабет няма против да яде ягоди всеки ден“, разказва Макгрейди.

Доброто настроение и позитивна нагласа също са важни за здравословното състояние. Макрейди е категоричен, че кралицата има слабост към шоколада, а той има много здравословни ползи. Елизабет го консумира по всяко време на годината, като личният й готвач приготвя десерти от най-добро качество, с натурални и чисти продукти, за да може да се усвоят всички ползи на шоколада от организма.

Лишенията и строгите диети не са нещо, на което кралицата симпатизира. Тя слуша тялото си и яде разнообразно, което явно се оказва по-здравословен навик, отколкото предполагаме.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР