Четирима и Ива в чест на 199

eva.bg 12 June 2020

Един от най-любимите ни театри навършва 55 години с всичките си 199 места, от които сме гледали постановки, оставили следи в сърцето.

Театър 199, наречен на основателя си Валентин Стойчев, от днес възстановява спектаклите си, като първи е моноспектакълът "Приятно ми е, Ива" на нашата добра приятелка Ива Тодорова.

"Приятно ми е, Ива" е с две награди "Икар" за водеща женска роля и драматургичен текст през 2019 година. Преди появата на Ковид-19 театърът планираше да празнува с премиера на пиесата "Боклук" по текст на актрисата Елена Телбис, но засега тази премиера остава в бъдещето.

Четирима артисти ще оставят днес отпечатъци на Стената на славата пред Театър 199, създадена преди 25 години също от Валентин Стойчев. Това са Стефка Янорова, Владимир Карамазов, Стефан Вълдобрев и Мария Сапунджиева, и четиримата със знакови роли в най-малкия софийски театър.

Истината е, че след два ремонта неговите места са намалени на 169 за по-голямо удобство на седящите. През летния сезон работата му продължава като разстоянието между зрителите ще е точно... 199 сантиметра със спазване на всички хигиенни мерки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР