Защо се влюбих в новата Hyaluron-Filler звезда

Люба Вангелова 10 June 2020

40-годишното ми Аз може да разкаже много за грижата за кожата на по-младото ми Аз. Промените в кожата на тази възраст се случват доста по-бързо и е много лесно да оставите нещата да ви се изплъзнат – динамичен живот, по-малко сън повече стрес, „мързеливи“ моменти в ежедневната бюти рутина и последствията не се бавят никак.

Да тествам новия Hyaluron-Filler ултралек хидратиращ гел за кожа на Eucerin беше като приятен бонус към основното ми бюти задължение за красива кожа – нейната хидратация. Сякаш този продукт дойде със свое послание: „Не си сама!“ Дори не искам и да си помислям какво количество от хиалуроновата киселина в кожата ми е изчерпана на тази възраст. Отдавна съм наясно, че колкото и вода да осигурявам на организма си, ако липидна й бариера е увредена, тя я губи в твърде голямо количество и така се дехидратира. Така че не става само с вода. Затова хиалуроновата киселина е първата и задължителна съставка, която държа да открия в съдържанието на почти всички козметични продукти, които ползвам. Ако не мога да спра процесите на загуба на обем и влажност в кожата ми, наясно съм, че мога да я подсиля с подходящите козметични продукти за нея.

Колко опасна е дехидратацията? Да позволим на кожата да загуби вода не е никак безобидно. Освен, че тя става суха, груба, с неравна повърхност и без блясък, тя губи своята защитна функция. Тогава става трудно да я възстановим. Същото е като с хората – когато сме уязвими, допускаме до себе си си само най-близките, на които имаме доверие и разпознаваме като приятели. За кожата такива помощници, които тя разпознава с лекота и абсорбира лесно, са хиалуроновата киселина и глицеринът. Защо тези две съставки са така ефективни? Освен, че е естествена съставка на организма, глицеринът е „естествен овлажняващ фактор“ и има способността да привлича и задържа вода. Той отлично допълва хиалуроновата киселина, която също е естествена съставна част на кожата.

Поглед отблизо към новата Hyaluron-Filler звезда

Новият Hyaluron-Filler ултралек хидратиращ гел на Eucerinима проста, но ефективна формула – само 11 съставки и с най-леката и прозрачна текстура от продуктите в серията Hyaluron-Filler. Познавам отлично всички продукти от серията. Гелът сякаш събира в себе си действието на всеки един от тях. Също като останалите, той съдържа два вида хиалуронова киселина – средно- и късооверижна. Средноверижната хиалуронова киселина остава на повърхността на кожата, където привлича и задържа водата, късоверижната – прониква по-дълбоко в епидермиса и изпълва кожата отвътре. Но в Eucerin Hyaluron-Filler хидратиращия гел тя е в три пъти по-висока концентрация в сравнение със CC крема от серията. И прави точно това, което името му казва – стимулира ефективно хидратацията на кожата и в същото време я изпълва отвътре, за да намали първите видими признаци на възрастта. Освен това текстурата на гела е ултралека и изключително осезаемо хидратира кожата. Видимата промяна в текстурата и свежестта й е моментална.

Как го използвах?

Eucerin Hyaluron-Filler ултралек хидратиращ гел е създаден да се нанася след почистването на кожата и преди нанасянето на продукта за грижа. Наслоявах лесно върху него другите продукти за грижа, тъй като леката му текстура се абсорбира светкавично. Не оставя никаква лепкавост, което буквално ме кара да забравя, че върху кожата има продукт – точно това усещане и действие пък го превръща в идеална основа за грим. Така че, нанасях го през деня, вечерта и като основа за грим, в междинните моменти през деня на подновяване на грижата на кожата.

Впечатленията ми за ултралекия хидратиращ гел Eucerin Hyaluron-Filler:

  • Суперхидратиращ с лека прозрачна текстура

  • Интензивно и дълготрайно хидратира кожата, благодарение на двата вида хиалуронова киселина

  • Гел-текстурата бързо се абсорбира

  • Не се натрупва върху кожата и не я натоварва

  • Ароматът му е ефирен, свеж и цветист

  • Отлична основа за грим е – заглажда кожата и я прави еластична

Заобичах „водната“ гел текстурата на този продукт – тя красиво попива в кожата ми и видимо изчезва само след по-малко от минута. В описанието е указано, че гелът е подходящ за първи бръчки и фини линии, но честно казано, мисля, че той е едно приятно изживяване за бюти режима на всеки – за кожата на 20-годишните, на мъжете, за чувствителната кожа. Ползваме го двете с дъщеря ми – тя е на 20 и от отлично знае (писнало й е да й повтарям), че от тази възраст нататък хиалуронът в кожата й започва да намалява. Зарече се, че този гел е любимият й козметичен приятел. Не се налагаше да я убеждавам за това.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР