Рами Малек - формата на страха в Бонд 25

Че е роден за роли на маниакални типове, се вижда още в Mr. Robot – сериала, в който изиграва първата си главна роля

Ирина Иванова 09 June 2020

Снимка: getty images/guliver

Задава се 25-ият поред и най-високобюджетен Джеймс Бонд филм – „Смъртта може да почака“ на стойност 250 милиона долара. От продукцията обещават истински шокиращо преживяване, след което поредицата за Агент 007 вече никога няма да е същата. Не се съмняваме в това, особено предвид факта, че в ролята на Бонд злодея е харизматичен актьор като Рами Малек.

Добре, смъртта може да почака, но ние вече едва издържаме.

"Това момче има плашещи очи“, пише през 2009 г. в имейл до Стивън Спилбърг самият Том Ханкс. Двамата са копродуценти на HBO сериала „Пасифик“ и Ханкс тъкмо провежда кастинг за една от поддържащите роли – на ефрейтор Снафу Шелтън. Момчето с плашещите очи, разбира се, е Рами Малек, тогава 27-годишен, опитал късмета си в няколко сериала и ударил съмнителен джакпот с ролята на египетския фараон Акменра в комедията „Нощ в музея“. Ханкс обаче не се колебае дори за секунда и е първият, който гласува доверие на Рами Малек за сложна роля в мащабна и скъпа продукция. Оттогава за Рами посоката е само една – нагоре!

Че е роден за роли на маниакални типове, се вижда още в Mr. Robot – сериала, в който изиграва първата си главна роля – на гениален хакер, обсебен от лудостта и демоните си. Продукцията се превръща в истински хит и от 2016 г., когато Рами Малек получава „Златен глобус“ за изпълнението си, до днес продължава да печели номинации и награди. И въпреки че в сериала актьорът носи предимно спортни ърбън дрехи и задължително – суитшърт с качулка, стилистите от модна къща Dior се вдъхновяват от необикновената му космополитна визия и го пожелават за рекламно лице на следващите си колекции.

През 2018 г. актьорът с египетска кръв във вените накара света да си говори сам с френетичното си изпълнение във филма „Бохемска рапсодия“, където се превъплъти в иконичния образ на Фреди Меркюри и за което изпълнение получи три от най-големите награди – „Златен глобус“, БАФТА и „Оскар“. Част от феновете на Фреди и Queen го възненавидяха, друга част го възвеличиха, но никой не остана безразличен. Филмът донесе много пари на създателите си и окончателно затвърди звездния статут на Рами Малек.

Сега Малек е въвлечен в ново голямо приключение – той е злодеят Сафин в „Смъртта може да почака“ (No Time To Die), който ще бъде петият и последен с Даниел Крейг в ролята на Джеймс Бонд. Официалната премиера на филма, чиято режисура за първи път в историята на Бонд филмите е поверена на американец – на Кари Фукунага, бе преместена за ноември 2020.

EVA използва връзките си в подземния свят на Холивуд* и се добра до кратко интервю с Рами Малек, в което той говори за героя си и за филма като цяло. „Той (Сафин, както е името на героя му, б.р.) е манипулативно-очарователен, но изключително бърз и много прецизен. Злото в него излиза извън границите на всички клишета за злодеи, които сме гледали. С Кари (Фукунага, б.р.) изграждахме героя заедно, като дълго мислихме и разговаряхме за това какво наистина би ни ужасило, разтърсило, извадило извън равновесие“, казва Малек за своя зъл демон Сафин. Самата Барбара Броколи (продуцент на поредицата) допълва, че през всичките години и във всичките филми злодеят, изправящ се срещу Бонд, е въплъщавал най-дълбоките страхове на хората. Какво ли са измислили за „момчето с плашещите очи“?

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Анастасия
09 June 2020, 14:23

Коптите не са православни християни. Християни - да, но не и православни. На практика те са монофизити, тоест еретици, които отричат четири вселенски събора на Православната църква, с което сами се поставят извън нея, защото именно признаването на вселенските събори на Църквата показват принадлежността към нея.

ТВОЯТ КОМЕНТАР