Лека като масло

14 May 2020

Ако мислите, че концепцията за маслата в козметиката е твърде объркваща, запомнете само едно – те най-добре хидратират кожата в дълбочина и са идеални за зимния сезон, когато продуктите на водна основа не са препоръчителни.

Забравете за лъщенето на повърхността – маслената текстура се абсорбира по-добре от кожата и й осигурява свежест отвътре. Тя съживява, успокоява, подхранва и предлага мигновено усещане за комфорт, тъй като уплътнява клетките на кожата в дълбочината й.

Съвет: Нанасяйте маслата след овлажнителя, тъй като те запечатват загубата на влага от кожата. Сухата кожа изисква формули с повече съдържание на олеинова киселина.
Всеки тип кожа е подходящ за грижа с олио, освен това маслата по естествен път я подготвят за абсорбиране на последващата грижа. Нанасяйте ги като дневен хидратант, като може да добавяте няколко капки към обичайния си продукт за грижа. Но олиата се справят отлично като нощен страж на красотата, който връща силите на кожата и я подхранва.

Призоваваме ви да ползвате грамотно олиото за лице: условието е да не позволявате остатък на излишен продукт, който може да причини запушване на порите. Ако след нанасяне кожата ви продължава да лъщи, попийте излишното количество със суха салфетка.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР