Коби & Ванеса: Дoкато смъртта ни раздели

История за любов от пръв поглед, история, в която искрените чувства побеждават всичко…

Невена Дякова 10 June 2020

Снимка: getty images/guliver

Тяхната приказка започва преди 20 години с първа среща в Дисниленд, който Ванеса и Коби обожават. Може би защото историите на повечето класически анимации на студиото много напомнят тяхната собствена. История за любов от пръв поглед, история, в която искрените чувства побеждават всичко… от зловредния интерес на папараците до неодобрението, с което семейството на спортната легенда реагира на техния спонтанен и ранен за възрастта им брак.

През миналия ноември, само 2 месеца преди трагичната кончина на един от най-великите баскетболисти на всички времена, двойката отбеляза 2 десетилетия от началото на романса си с пост в Instagram: „Празнувайки с любимата като в доброто старо време… ще те обичам завинаги, mamacita“, написа Коби под общата им снимка в един от парковете на Disney. Датата: 28 ноември 2019 г.

Пепеляшка и езерният принц
Истината е, че милиони спортни фенове обичаха Коби, но не по-малко любов, подкрепа и съчувствие събра Ванеса в часовете и дните след поразилата целия свят катастрофа с хеликоптер. Прекарала по-голямата част от живота си с Брайънт, Ванеса е от онзи тип баскетболни съпруги, които се радват на изключителните привилегии от звездния статус на мъжа си, но никога, през нито една от тези 20 години не насочват вниманието към себе си.

Тя рядко дава интервюта, а още по-рядко прави изявления и коментари по повод личния им живот. Още в началото на връзката им бъдещата мисис Брайънт изпитва на гърба си ударите на известността. Ученичка в Лос Анджелис, Ванеса е само на 17 години, когато среща младата звезда на Lakers за първи път. Лятото преди последната си година в училище красивата латина приковава погледите на музикални продуценти по време на концерт и така си спечелва място в каста на видео на Снууп Дог.

По същото време, все още изгряващ, но достатъчно популярен, Коби решава, че може да е не по-малко успешен в рапа, и организира снимки към свой проект. Той, разбира се, не му донася 5-звездна музикална кариера, но се оказва съдбоносен в много по-дълбок и личен аспект. На снимачната площадка на клипа Коби среща Ванеса и в рамките на 48 часа не може да спре да мисли за нея. Разменят телефоните си и така започва всичко. Безкрайно дълги разговори, откраднати срещи, специална доставка на цветя и други подаръци до двора на училището, мерцедесът на Коби, който често паркира на паркинга на гимназията… Че нещата между двамата са достатъчно сериозни, потвърждава и нездравият интерес на медиите към профила на новата приятелка на Коби. Хеликоптери с камери започват да кръжат над сградата на училището, а репортери дебнат приятели на Ванеса, за да изкопчат така желаната информация за отношенията й с баскетболната звезда. „Ванеса ни показваше снимки на Коби, който си играе с кученцето й, но никога не даваше да ги пипаме“, спомня си една от съученичките й.

И докато повечето жени може би завиждат на 17-годишната „Пепеляшка“, пленила сърцето на „езерния“ принц, малцина оценяват бремето на липсата на анонимност за едно още ненавършило пълнолетие момиче, което дори пропуска бала си, за да не бъде одумвано. Тормозът принуждава Ванеса да прекъсне редовни занятия и да продължи като частна ученичка, а само 6 месеца след срещата с Коби приема предложението му за брак.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР