Да, детето им наистина се казва така

eva.bg 09 May 2020

Някои го възприеха като шега, но името на бебето на Илон Мъск и приятелката му май наистина е тази странна поредица от букви, цифри и знаци X Æ A-12.

Милиардерът обясни защо всъщност са избрали това име за сина си и как да се произнася, като основен принос имала приятелката му Граймс.

„Тя е страхотна по отношение на имената“, каза в интервю Мъск и се опита да ни подскаже как да произнасяме въпросното име. „Х е буквата Х, Æ се произнася „еш“, коментира той.

Що се отнася до финалното A-12, оказва се, че това бил приносът на милиардера в измислянето на името. Какво означава ли? „Това е The Archangel-12 - най-якият самолет, който е правен някога“, сподели Мъск.

Въпросният самолет е създаден от ЦРУ. „Без оръжия, без защита, само скорост. Страхотен е в битки и в същото време няма насилие“, казва Мъск.

Междувременно и Граймс внесе малко яснота относно името. Тя коментира, че Х е неизвестната променлива. А пък Æ е нейният начин за изписване на Ai, което означавало love &/or Artificial intelligen (любов и изкуствен интелект). За значението на A-12 вече разбрахте.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР