Бяла свежест

Както и да се поднесе, красивият му вкус носи наслада, а по-малкото калории - утеха

Мануела Панайотова 26 April 2020

Снимка: Мануела Панайотова

Априлският вятър надува бузи и ту чисти небето, ту вика облаците, рони цъфналите дървета и нежните им листенца дълго танцуват преди да намерят покой сред тревите.

Днес ви предлагам един лек и свеж крем направен основно от извара. Избрах да го поднеса с лимонови корички, сушена лавандула и мента, а по-късно открих, че шепа ягоди му придават истински разкош или, по-скоро, той прибавя блясък към вкуса им... Както и да се поднесе, красивият му вкус носи наслада, а по-малкото калории - утеха.

Използвах 500 г несолена извара, 150 г захар, 100 г течна сметана, сок от 1/2 лимон, лимонови корички, сушени лавандулови пъпки, мента.

Как го направих: Отцедих добре изварата, натроших с вилица и блендирах заедно със захарта, до гладка маса. Добавих сметана, разбърках добре, смесих със сок от лимон и отново блендирах. Насипах в чаши, поръсих с лавандулови пъпки, лимонови кори и поднесох със свежи листенца от мента. Охладих за няколко часа и поднесох.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР