Пикантни цветя
Мануела Панайотова 12 April 2020
Казват, че може да отрежеш всички цветя, но не можеш да спреш пролетта...
Днешното ми предложение е “вкусен“ поздрав за Цветница - за имениците и за всички, които празнуват живота - във всичките му изменения.
Тези лесни, бързи и впечатляващи „цветя“ са от бутер тесто, изрязани с форма за сладки и напълнени със спанак и сирене. Хрупкави отвън, меки и пикантни отвътре, те са перфектното предястие за всякакви празнични поводи, в които искате пролетна атмосфера на трапезата.
Използвах една ролка готово бутер тесто, 70 г спанак, 50 г сирене, черен пипер.
Как ги направих: Кипнах почистения спанак с вода. Отцедих го добре, нарязах, смесих със сирене и подправих. Оставих в хладилника. Разточих тестото и изрязах цветята близо едно до друго. Поставих ги в хартиени чаши за бонбони, леко натиснах в центъра и напълних. Готовите цветя върнах в хладилника за 1 час. Пекох на 200 С за 10 минути, намалих на 180 С и пекох още 15 минути. Времето за печене е ориентировъчно и зависи от фурната.