Диляна Попова & Асен Блатечки - композиция за кино, любов и „Оскар“

Краси Генова 08 April 2020

Снимка: фотография Костадин Кръстев-Коко, стилист Августина Маркова-Тути, грим Елиза Попова, коса Милен Иванов

В дома на актьора Асен Блатечки, красавицата Диляна Попова и 5-годишния им син Борил астралното уравнение изглежда екзотично: Овен – Дева – Везни. Въпреки че не са сред хората, които консултират всяка своя стъпка със звездите, не могат да отрекат, че разпознават някои от общите зодиакални характеристики в себе си.

И ако Асен е с един крак в зодия Риби, за малкия Борил трябва да се измисли специален астрален знак – динозавър. Защото е сред най-големите малки почитатели на динозаврите и в кратък разговор с EVA призна, че се радва „особено много, че Господ го е създал такъв – да обича динозаврите, защото иначе не би могъл да си представи живота!“.

Почти всички семейни пътешествия са съобразени с пристрастието на Борил, който е посетил десетки музеи в търсене на следи от най-любимите му същества на земята, изчезнали преди векове. Сред играчките му преобладават всички видове динозаври и много спортни коли и мотори, което е една от допирните точки с прочутия му баща - и той почитател на високите скорости и рокерския начин на живот. И докато за двамата мъже в семейството силата и увереността в решенията им е нещо много характерно, за крехката и ефирна Диляна комуникацията с външния свят е нож с две остриета.

Не е тайна, че заради публичния статус и на двамата, и Диляна, и Асен бяха мишени на не една или две недоброжелателни атаки от страна на таблоидите. Грубото и грозно нахлуване в личния им свят е причина манекенката с все по-активна биография на актриса да държи на дистанция медийното внимание и да утроява филтъра, с който допуска хората от непосредственото си обкръжение все по-близко до себе си.

„Имаше моменти, в които ми беше много трудно. Атаките бяха груби и обидни. Понякога, когато ставаше непоносимо, защото намесваха в измислиците и членове на моето семейство, съм се чудила какъв е механизмът, с който може да се реагира на толкова много злоба и агресия. С течение на времето и благодарение на натрупания горчив опит разбрах, че е най-добре човек да стои на дистанция. Здравословна дистанция, която защитава мен и любимите ми хора. Не съм длъжна да споделям нищо или никого от личния си свят, защото това място е неприкосновено.

Правеше ми впечатление, че дори когато човек направи плахи опити да се защити, да обясни ситуацията, хората стават все по-агресивни и някак в правото си да навлизат и коментират живота на другите. Затова избрах да запазя тази дистанция и тя е щитът ми към недоброжелателите, към онези, които смятат, че публичните личности са една добре оформена мишена, която е винаги готова за обстрел!“

И докато деликатността е присъща за начина, по който ефирната Диляна обсъжда тези теми, твърдостта и суровият, но само на пръв поглед, характер на Асен парират много по-точно и с едно изречение оценките, които имат смисъл за него, и онези, за които хич не му пука.

следваща страница »
6 КОМЕНТАРА
6
Елена
09 April 2020, 16:57

Няма нищо по-гадно от това жена да отмъкне чужд мъж. Говоря го от опитV Мари е права че това обикновено не остава без последствия.,

5
AVA
09 April 2020, 14:33

До #4:
Никой човек не е "нещо", което може да "принадлежи" другиму. Ако някой е живял достатъчно дълго и не го е разбрал, разочарованието си е за него... Разбира се, че може да имате (такова) мнение и да го изказвате в публична медия. Точно колкото и останалите могат да не са съгласни с него. И то в какъвто тон си пожелаят ;)

4
Мари
09 April 2020, 13:10

До AVA:
Няма значение коя съм аз. Живяла съм достатъчно дълго, за да знам, че когато се сдобиеш с нещо, което не е твое и нараниш този, комуто принадлежи - няма да имаш щастие. Не сте ли съгласна? Говоря по принцип, не за тяхната любов. Впрочем и първият ми коментар написан обтекаемо, без да визирам конкретно тях, а самата ситуация, така че моля, не ми дръжте този невъзпитан менторски тон!!! Щом това е обществена медия и е дадена възможност за коментар, значи имам право да изкажа мнението си, още повече че не засягам нито наранявам някого конкретно. Коментарът ми беше продиктуван от Вашето изявление и е насочен конкретно срещу него.

3
AVA
09 April 2020, 12:14

До #2:
Коя сте Вие, за да класифицирате любовта (им)?! Много често обществото коментира осъдително лични неща само като страничен наблюдател, без да знае какво се случва зад очевидното.
Е, тези двама души са заедно - тоест любовта им е устояла. На всичко.

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР