In vino Veritas – с хиалуронова диета!

Този хранителен режим подобрява здравните показатели, а кожата ви просто ще се прероди…

eva.bg 26 March 2020

Снимка: Instagram

Ако можем да научим нещо от кризисната ситуация, в която ни постави коронавирусът, то това е, че здравето е най-важното нещо.

Затова днес се съсредоточаваме върху хранителен режим, който не цели да постигне бърза загуба на тегло, а да подобри здравните показатели, както и да прероди кожата ни. Става дума за хиалуроновата диета. Както името издава, тя е съсредоточена върху продукти, съдържащи хиалуронова киселина, която е изключително полезна за ставите и вътрешните органи, както за и състоянието на кожата ни, поради което често я виждаме като основна съставка в козметиката. Хиалуроновата киселина се произвежда естествено от организма ни, но в много малки количества. Затова ще ви изброим пет продукта, които ще ми помогнат да запълните липсата на този безценен елемент. Отсега ви издаваме, че червеното вино и пържолите не са забранени в тази диета!

Картофи

Изследванията сочат, че нишестените кореноплодни зеленчуци съдържат хиалуронова киселина, а и благоприятстват произвеждането й в организма. Сладките картофи са препоръчителни, защото те имат по-високо съдържание на витамин C и са по-малко калорични. Но към които и да изберете да прибегнете, ще си набавите полезно количество антиоксиданти, а високото съдържание на въглехидрати ще ви зареди с енергия за дълго време. Не трябва да пренебрегвате продукт като картофите, само заради риска от качване на килограми. Можете да го избегнете, ако просто впишете картофите в ежедневния си прием на калории и, разбира се, не ги пържите.

Кейл

Кейлът, наричан още „къдраво зеле“, спада към т.нар. „суперхрани“ и е изключително полезен за по-студените месеци, в които все още се намираме. Освен хиалуронова киселина, кейлът съдържа и растителни протеини, много витамини и важни антиоксиданти. Ако започнете да приготвяте салатата си от кейл, зехтин и лимонов сок, много скоро ще забележите ползите върху кожата си и отвън.

Червено вино

Стигаме до най-хубавата част. Една-две чаши червено вино в края на деня наистина носят ползи за организма. Червеното вино не съдържа хиалуронова киселина, но е богато на фитоестроген, който стимулира организма да произвежда такава в големи количества. Разбира се, не трябва да забравяте, че не е хубаво да се прекалява с напитката, за да не се получи обратен ефект – вместо сияйна, млада кожа – изтощена и суха от махмурлук.

Червено месо

Тази диета става все по-„симпатична“ със следващия продукт, който включва – червеното месо. То е отличен източник на протеини, витамини от група В, цинк, желязо и важната ни тук хиалуронова киселина. Така че, съвсем спокойно можете да си позволите една хубава пържола за вечеря.

Цитрусови плодове

Не е новина, че цитрусовите плодове носят огромни ползи за организма и здравето му. Освен, че са богати на витамин C, те съдържат още ключови антиоксиданти и… хиалуронова киселина. Перфектните плодове за здрава кожа и тяло!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР