Шоколадов кейк

Чисто удоволствие и земна наслада за всеки ден

Мануела Панайотова 15 March 2020

Снимка: Мануела Панайотова

Скромен като съставки десерт, който може да превърне самотна чаша чай или кафе в перфектна почерпка и повод да го споделите с приятели.

С прекрасен и наситен шоколадов вкус, балансиран с мекотата на извара или рикота, фино ароматизиран с портокалова кора- чисто удоволствие и земна наслада за всеки ден.

Използвах 300 г извара, 3 яйца, 200 г брашно, 1 1/2 ч. лъжичка бакпулвер, щипка сол, кора от 1 портокал, 300 г черен шоколад*, разтопен на водна баня.

Как го направих: Разбих извара и яйца, докато станат гладки и пухкави. Добавих кора от портокал, брашно, бакпулвер и сол. Смесих добре. Накрая размесих с разтопения шоколад (сместа е доста плътна).

Изсипах и разпределих добре в намаслена и поръсена с какао форма. Изпекох на 180 С за около 1 час. Поднесох с пудра захар и кървав портокал за красотата и свежест.

*За по-сладък вкус може да използвате 250 г шоколад и 100 г захар.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР