Юлиан Вергов във фермата

12 March 2020

Действието в този минисериал се развива в малко, китно селце с традиционна, българска стилистика. Всеки жител на селцето чака нещо да се случи, за да бъде щастлив.

На героите не им достига онова малко, но вълшебно побутване на промяната. Онази сила, която те кара да действаш и ти дава сила да не се страхуваш. Всички са сякаш в застой и не живеят пълноценно сега, а в очакване на бъдещи събития, които не са в техния контрол.

И така, докато един ден не идва носителят на “дивото”, на онази сила, която колкото и малка, не достига на хората от селото. Това е Юлиан Вергов и героят му - Дони. Той е наследил стара ферма от чичо си, в която започва да отглежда специален вид патици. Неговото присъствие е заразително. Всеки от жителите иска да вземе от дивия му дух, от това, че не му пука, че му стиска и че е себе си…

Заинтригувахме ли ви? А сега ще ви изненадаме, като кажем, че този мини сериал, защото той наистина е такъв, всъщност е реклама. От онези реклами, които вместо с досада да изчакаш да свършат, започваш да следиш с интерес.

Хората казват, че рекламите не работят, че ги дразнят и решават измислени проблеми.Цялата индустрия отдавна е загубила своя блясък и е станала досадна. Миналата година се видях с бивши колеги от много актуална рекламна агенция в Ню Йорк. Те бяха на същото мнение. Това вече беше лошо. Съвсем лошо. Тогава си пожелах да срещна клиент, който да ми даде свободата да направя нещо различно, в което вярвам. Нещо полезно и за хората, и за бранда. Е, срещнах го. И така се роди и идеята ми за “Фермата Пенелопе”, казва Мартина Солакова, която е създател и режисьор на въпросната реклама-сериал.

Става въпрос за 11 епизода с по 6-минутна продължителност, в която главната роля е поверена на Юлиан Вергов. Мястото, където се развива всичко, е село Долен, в Родопите. Мистично и много автентично кътче.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР