Лили-Роуз Деп и Тимоти Шаламе - любов в обектива

Миналата Коледа тя му подари сърцето си

Ирина Иванова 15 March 2020

Снимка: getty images/guliver

Last Christmas she gave him her heart... ако перифразираме рефрена от осемдесетарския хит на дуета Wham! „Last Christmas”, превърнал се в едно от най-популярните коледни парчета.

Точно преди една година – около Коледа 2018 г. – Лили-Роуз Деп, 20-годишна, модел и актриса, два пъти номинирана за „Сезар“ (френските Оскари) за най-обещаващ млад актьор на Франция и дъщеря на две икони – Джони Деп и Ванеса Паради, бе спипана от таблоидни фоторепортери в центъра на Париж, в недвусмислена близост с една от най-ярките звезди на поколението Y – Тимоти Шаламе. До този момент, въпреки че двамата неведнъж бяха засичани заедно из улиците на Ню Йорк, връзката им бе подлагана на съмнение предвид съвсем скорошното им запознанство, случило се при това в работна атмосфера – на снимачната площадка на общия им филм The King, където обаче – внимание! – играят съпруг и съпруга. Освен това в няколко последователни интервюта госпожица Деп говори за Шаламе единствено като за колега, приятел и актьор, на чийто талант се възхищава.

След папарашката „парижка сварка“ в края на 2018 обаче, през 2019 г. Лили-Роуз Деп и Тимоти Шаламе почти спряха да се крият. Вярно, на церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ в началото на 2019 г. той се появи не с гаджето си, а с майка си Никол Флендър, но това вече си е нещо като традиция – всички суперактьори и секссимволи правят така. Спомнете си Леонардо ди Каприо, Матю Макконъхи, Брадли Купър, за които Мама е по-важна от всички. На филмовия фестивал във Венеция през септември Тимоти постъпи като истински мъж и на премиерата на филма The King застана на червения килим рамо до рамо (макар и не ръка за ръка) с Лили-Роуз, но в интерес на истината за това си имаше и основателна извънлюбовна причина – просто и двамата играят във филма. Никой от тях не пожела да говори за връзката им, но и далеч не се престараха в играта на криеница с папараците, които ги снимаха как се целуват на лодка насред венецианската лагуна. Кой има нужда от друго потвърждение!

Шаламе и мадмоазел Деп, красиви като ренесансови ангели, изглеждат създадени един за друг. Той е роден в Ню Йорк, тя – в Париж, но във вените и на двамата тече  френско-американска кръв, при това – артистична. Родителите на Лили-Роуз всички ги знаем, а Тимоти е наследник на баща французин, работещ за UNICEF, и майка американка с руско-еврейски произход, бивша актриса и дъщеря на сравнително известен американски сценарист. И Деп, и Шаламе влизат в киното и шоубизнеса в ранната си тийнейджърска възраст. Той е на 14, когато се снима в сериала „Закон и ред“ (Low and Order), и едва на 16, когато прави първите си впечатляващи роли – в сериала „Вътрешна сигурност“ (Homeland) и особено в научнофантастичния филм, носител на една награда и няколко номинации за „Оскар“, „Интерстелар“ на Кристофър Нолън, където си партнира с Матю Макконъхи, Ан Хатауей, Джесика Частейн и Кейси Афлек (с Афлек играят един и същ герой в различна възраст).

На 22 Тимоти се е снимал и в „Лейди Бърд“ на Грета Гъруиг и вече е в играта на големите – с ролята си на момче, откриващо своята сексуалност, във филма „Призови ме с твоето име“ на Лука Гуаданино, за която сам е номиниран за „Оскар“ за главна мъжка роля. Оттук нататък всички врати пред него са широко отворени. Е, не съвсем всички – за ролята на Спайдърмен в „Спайдърмен: Завръщане у дома“ взимат Том Холанд вместо Тимоти, но, честно казано, и на нас ни е трудно да си представим Шаламе в костюма на Спайди да се мята от небостъргач на небостъргач из Ню Йорк.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР