3 „горещи“ адреса

Докато някои все още се радват на снежните писти, други могат да стоплят душата си с предчувствие за лятото. Кои са топ дестинациите за пролетта?

Елка Влаховска 29 February 2020

Ulu Cliffhouse в Улувату

Бали на босоногите фрилансъри

Индонезийският остров е не само атрактивна туристическа дестинация, но и магнит за хората, които могат да правят парите си, образно казано, дори в джунглата.

Селището Канджу в южната част на острова е далече от интензивния туристически поток и е предпочитано от младите хипстъри заради мега добрите си веган бистра, плажните барове и възможностите за сърф.

Мястото за отсядане, което задоволява модерния вкус, е ризортът COMO Uma Canggu с два басейна, огромен фитнес за тренировки, закуска, която засища почти за целия ден, два ресторанта, които предлагат безглутеново и вегетарианско меню освен основното, както и спа зона, където човек може да практикува йога или пилатес, или да си направи релаксиращ балийски масаж. Хотелът е обзаведен и декориран от именитата италианска дизайнерка Паола Навоне.

Ulu Cliffhouse в Улувату, в югозападния край на полуостров Букит, е открит миналата година и примамва не само любителите на сърфа, но и световните диджеи, които тук могат да поработят в музикалното студио на ризорта, а после да пият коктейли с екзотични тропически плодове на частния плаж. Менюто в ресторанта е съставено от Давид Муньос, световноизвестния кулинарен магьосник от Мадрид.

Маракеш на Ив Сен Лоран

Оказва се, че в Маракеш не е горещо през цялата година. Макар и близо до пустинята Сахара, зимите там понякога са мразовити. Да отидете през пролетта в „розовия град“, вдъхновил модния дизайнер Ив Сен Лоран, е добра идея. Хълмовете в подножието на Атласките планини са обсипани с бадемов цвят, а атмосферата на приказките от „1001 нощ“ оживява с глъчката на Джама Ел-Фна, където танцьори, певци, жонгльори и разказвачи на приказки разгръщат талантите си на показ.

Four Seasons ризорт е разположен на цели 16 хектара с вълшебна градина между Медината (Старият град) с криволичещите сокаци и космополитните квартали на Вил Нувел. Освен просторни луксозни стаи и безупречно обслужване той предлага открити басейни, заобиколени от палми и великолепни релаксиращи процедури в спа зоната. Може да се запишете на организираното от хотела, посещение на екзотичната ботаническа градина на Мажорел и музея на Ив Сен Лоран. Живописните сукове в Стария град пък примамват да се докоснете до автентичните традиции и занаяти на Мароко и да си купите изключително оригинални подаръци.

Островът на Mamma Mia 2

Наред с Мерил Стрийп, слънцето, морето и пясъкът на гръцките острови Скиатос и Скопелос също бяха звезди в музикалния филм Mamma Mia! Продължението обаче – Mamma Mia! Here we go again – смени локацията. Изгря нова „звезда“ на хоризонта – остров Вис, Хърватия. Атрактивните данъчни облекчения, които доведоха в страната сагата Game of Thrones, помогнаха и на малкия остров да излъска туристическия си имидж (до 1989 г. той е затворен за посещения като база на югославския флот).

В двата основни града – Вис и Комижа – има атрактивни вили, къщи за гости и хотели, които успяват да задоволят капризите на холивудските актьори за цели шест месеца, докато трае заснемането на филма. Примамките на остров Вис са недокоснатата от цивилизацията природа, кристалните води на Адриатическо море, вкусните ястия от прясно уловена риба и великолепните местни органични вина. Ако решите да го посетите, ще откриете с лекота местата, където са снимани основните сцени във филма.

Разнообразие от апартаменти и вили за настаняване предлага VisVillas.com.

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР