Матирам за всяка ситуация

Нюансът Legendary на Avon - за всички ситуации, които обикновено съпътстват дните и вечерите ми

Люба Вангелова 28 February 2020

Tрудно харесвам червило и обикновено случи ли се, започвам да го ползвам за всеки повод. Вероятно това е важно условие за мен – мултифункционалността на цвета.

Неведнъж съм писала материали за червените устни, като съм описвала всичките нюанси на отношението ми към тях – през притеснение, неловкост до комфорт и увереност от този цвят. И погледнах със задоволство цвета на червилото на Avon – нюансът е Legendary. Плътен, но мек, кадифен, вибриращ, този нюанс се оказа не просто перфектният за мен – той се вписа във всички ситуации, които обикновено съпътстват дните и вечерите ми. Това се случи не само заради цвета, а и благодарение на текстурата и формулата на Matte Legend.

Вечер

Червилото стигна до мен в един петъчен работен ден и се озова върху устните ми още същата вечер. Цветът Legendary е достатъчно интензивен, за да направи всяка коктейлна визия провокативна и стилна едновременно. И в същото време не толкова агресивен, за да бъде доминиращ над всичко останало в нея. В Matte Legend пигментите са с 50% повече, което означава, че след едно нанасяне остава солидна плътна следа, при това матова и мека. Освен това изсичането се оказа доста удобно – диамантената форма имитира четка и това помага за още по-прецизно нанасяне.

През деня

Приглушеният вариант на червеното в нюанса Legendary се оказа подходящ за визиите през деня. Гримът наистина превръща деня в офиса в различен – по-ведър и по-свеж. Червените устни са подходящи, когато нюансът не е твърде дързък. От значение е хармонията между червилото, тена на кожата и, разбира се, стайлинга. Комфортът се дължи и на още нещо – вградената база за хидратация в червилото, която позволява през целия ден устните да останат меки и хидратирани. Това изключва притесненията ви относно матиращия ефект: не, устните не изсъхват. А и приплъзването по устните докато го нанасям е лесно и приятно.

През уикенда

Настроението и усещането за женственост – те са причината понякога да слагам червило и през уикенда, вместо да си взема почивка от грима. Но има един трик, който научих от Алина Манова, професионалния гримьор на Avon - идеален е за уикенда. Нанасям червилото с пръсти за по-небрежен ефект на пухкави и естествени устни, а останалото разнасям като руж. Много френски маниер на гримиране, който се превърна в любим. Текстурата и усещането позволяват да забравя, че съм с цвят на устните. А и издържа 5-6 часа, включително след обилен обяд и следобедно кафе. Ароматът му е леко плодов и сладък – свежо усещане.

Съветът ми е: 3.6 гр интензивен цвят в 11 нюанса за 7.90 лв всеки – Matte Legend на Avon е идеален за дамската ми чанта през седмицата и за джоба ми през уикенда!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР