Дижестив за наслада

Истинска находка - интересна за очите, любопитна за вкуса и блага за стомаха

Мануела Панайотова 02 February 2020

Снимка: Мануела Панайотова

Тази зима... няма зима, само студени тръпки и грип. Това, че не е снежно, като на коледна картичка, не се отразява на нуждата от топъл и ароматен акорд в края на пищен обяд или вечеря, в края на изморителен ден и... в края на краищата.

Днес ви предлагам рецепта за дижестив, който се оказа истинска находка - интересна за очите, любопитна за вкуса и блага за стомаха. Изключителна комбинация от ароматни подправки, склонни да създадат задушевна атмосфера, в която да се потопи и да блесне... портокал, докато вие се отдалечавате от всичко сиво.

Използвах 1ч. лъжичка семена от фенeл (резене), леко натрошени в хаванче, 1ч. лъжичка натрошени семена от копър, 1 пръчка канела, средно голямо парче джинджифил, обелен и фино настърган, портокалова кора, портокалови резени и пръчки канела за сервиране.

Как го приготвих: Залях всички съставки с 500 мл вода, поставих на котлона на слаб огън и оставих да заври. След около 10 минути изключих топлината и оставих подправките да се запарят за 5 минути. Прецедих, подсладих с небет шекер и оставих още малко да се охлади. Сервирах с пръчка канела и резен портокал.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР