Светът плаче за Коби Брайънт

eva.bg 27 January 2020

Снимка: getty images

Снощи бе съобщена шокиращата новина, че Коби Брайънт – една от големите легенди на НБА – е починал в катастрофа с хеликоптер.

Петкратен шампион на НБА, двукратен олимпийски шампион, носител на Оскар за сценарий, гардът на „Лос Анджелис Лейкърс“ бе идол, модел за подражание и кумир на милиони хора по света, които още не могат да повярват на шокиращите новини. Брайънт бе и първият гард в историята на НБА с 20 сезона в „Лигата на извънземните“. Прякорът му бе „Черната мамба“.

Както съобщава TMZ, хеликоптерът е загубил височина, след което се е разбил и запалил. Los Angeles Times твърдят, че аварията в летателния апарат е станала в задната перка на опашката и заради това хеликоптерът е паднал в спираловидна траектория долу. Няма оцелели на борда. След идентифицирането на жертвите е станало ясно, че сред загиналите е и една от четирите дъщери на Коби – Джиана Мария-Оноре.

 Те са пътували към баскетболната академия, в която Джана тренира. Сред жертвите са и бейзболният треньор Джон Алтобели, жена му и дъщеря му.

Със съпругата си Ванеса Брайънт, Коби има още три дъщери – 17-годишната Наталия, 3-годишната Бианка и Капри, която е едва на седем месеца. 

Множество знаменитости изказаха съболезнованията си към семейството на Коби и болката от загубата си в мрежите. Сред тях са дори Барак Обама и Доналд Тръмп. „Мишел и аз изпращаме цялата си любов и молитви към семейството на Брайънт в този немислим ден! Загубата на Джиана ни съкруши още повече като родители!“, написа Обама.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР