рене зелуегър - биография в килограми

11 May 2007

по материали от чуждия печат и интернет

 

Обикновено разстоянията се измерват с километри. Периодите от човешкия живот - с години. В биографията на Рене Зелуегър се изчисляват с...килограми. Всички значими събития в живота на родената в САЩ полу норвежка по майчина линия и полу швейцарка по бащина (оттук и странното име) са свързани с решително изменение на теглото - в една или в друга посока. За да влезе в ролята на пухкавата Бриджит във филма "Дневникът на Бриджит Джоунс,"се изискват близо 10 килограма отгоре. Суровата антидиета, на която се подлага, й носи гастрономичните 4700 ккал на ден.


Забранени са й всякакви физически натоварвания. Последното се оказва трудно изпълнимо, тъй като Рене още от малка наравно с момчетата играе баскетбол, бейсбол, футбол. Актрисата е от онези щастливки, които никога не изчисляват с калкулатор ненавистните калории. Фигурата й е великолепна. Няма нищо за чудене. Както повечето холивудски актриси, има личен готвач, който приготвя блюдата в съответствие с препоръките на диетолога, а така също персонален треньор по фитнес. Да стане дебела за бившата гимнастичка е също толкова немислимо, колкото да си смени името с по-благозвучен псевдоним. Какво да се прави - изкуството изисква жертви.


дневнотo й меню за напълняване


закуска: биг-мак с голяма порция пържени картофи, тиганици със сметана, голям млечен коктейл


обяд: 20 понички с фъстъчено масло, пица, чипс, млечен коктейл


вечеря: огромна чиния спагети с месо, пържени картофи, млечен коктейл.


Между основните хранения: шоколадови десертчета, най-вече "сникърс" и сладки газинари напитки.


В едно интервю Рене признава, че толкова много яде, че понякога й става лошо. "Една поничка на ден не помага. Трябват като минимум 20, и то в разстояние на 5 седмици, за да има резултат", твърди актрисата. И добавя: "Докато има възможност да получавам удоволствие от храната, ще се възползвам". Стимул са бъдещият хонорар, както и новият размер на сутиена, с 2 размера по-голям от предишния.


Непланиран резултат от висококалоричната "диета". Звездата от "Студена планина" изумява публиката, появявайки се в Шоуто на Дейвид Летерман в червена прилепнала сатенена рокля, оставяща малко на въображението. Доволната Рене се смее над дамите, които се опитват да увеличат бюста със силикон. "Рецептата за големи гърди е пица и бира", интимничи ощастливената актриса.


Въпреки, че й харесва да излага новите си гърди на показ, Рене "отглежда" дупе, на което Дженифър Лопес би завидяла. Странното е, че ръцете и краката й остават също толкова слаби, колкото и преди. Налага й се да отслабне - в един момент пълнотата й е причина за отказа да я публикуват на кориците на таблоидите.

 

 

отслабване


На Рене й трябват много сили и време, за да се избави от излишните килограми. Кълне се, че няма отново да играе Бриджит, защото "не иска да минава отново през това". Тогава още не знае, че ще снима продължението на филма и че отново ще й се наложи да надебелее. За да отслабне, прибягва до ниско въглехидратна диета. Ежедневната норма на въглехидратите е 40%, на белтъчини 30% и ненаситени мазнини 30%.


Периодично детоксикира организма, за да подобри храносмилането и повиши имунитета. Заниманията с бягане и йога й доставят истинско наслаждение. Актрисата, както почти всички американки, е запалена по джогинга и почти всеки ден бяга по 5 км. За да придобие необходимата форма за филма "Чикаго", посещава фитнес залата всеки ден, където буквално се съсипва от тренировки. Тренажорите и диетата й помагат да свали едва 5 кг. Отчаяно пробва всичко, което може - отслабващи чайове, изгарящи мазнините хранителни добавки, хапчета срещу апетит.


Останалата работа свършва препаратът на швейцарската фирма "Хофман Ла Рош". Той неутрализира 30% от мазнините, като не им дава се усвояват от стомаха. Така без спазване на строга диета постъпващите калории съществено намаляват. Въпреки че отдавна е стопила 8 кг, натрупани за филма "Дневникът на Бриджит Джоунс", решава да стопи още 3 кг, ей така в запас.


Брюнетката толкова отслабва, че слиза до критичните 45.5 кг. Редом с нея Анжелина Джоли изглежда просто огромна. Подложена е на остри критики, че е прекалено слаба. Промъква се и слухът за анорексия. Приближени на звездата твърдят, че тя толкова се страхува да не напълнее отново, че не се разделя с чаша кафе, с което топли ръцете си.


Според специалистите, когато губиш тегло, метаболизмът се забавя и тялото по-трудно запазва топлината. Близките й приятели също се оплакват. Трудно контактува, да не говорим за липсата на романтични отношения, тъй като е прекомерно изнервена.


второ напълняване


Само 2 години след първото, отново й се налага да качва килограми, макар да се е зарекла да не прави повече експерименти със себе си. За дебелата Бриджит Джоунс II отново наддават. Този път 3.2 милиона долара, които актрисата получава само да се съгласи. Продуцентите на втората част обещават близо 100 хиляди долара за всяко половин кило. Сами може да изчислите на колко набъбва сумата за исканите 15 кг отгоре... Никой не се съмнява, че ще откаже.


Продуцентите на втората част "На ръба на разума" категорично са против бутафорната имитация на пълнота - възглавници на корема, "гума" в бузите. Всичко трябва да е естествено. Като истинска професионалистка Рене заявява: "Изгарям от желание да изиграя тази роля. Моят характер прилича на този на Бриджит и аз с удоволствие ще напълнея." Пред актрисата стои нелека задача: за 6 седмици да "порасне" от 6 размер (на български 40) до 12, при ръст 162.5 см. Отново от сутрин до вечер се тъпче със сандвичи, понички, пица и бира.


Нормално бързата и рязка промяна в теглото на Рене привлича медийното внимание. Журналистите не пропускат да ожалят Рене за постоянното насилие над организма. 34-годишната актриса твърди, че се уморила от постоянните критики.


"Полудявам, когато ме питат за теглото ми - оплаква се тя. Бях преследвана от мъж, който искаше да ме снима отзад. Не разбирам тази мания. Чувствам се секси отвътре, не отвън. Според мен момичетата се тревожат прекалено много по този въпрос".

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР