Гардеробът с лицето на големия град

Вдъхновяваме стила си от динамичните, шумни, красиви градове и започваме шопинг приключението си във Fashion Days в търсене на празнична визия!

eva.bg 19 December 2019

Неслучайно съществува термин като „градска мода“. Помните ли онзи епизод на „Сексът и градът“, в който Кари Брадшоу позна само с един поглед, че момичето в ресторанта пред нея на опашката не е от Ню Йорк. Всеки елемент от визията й я разобличаваше. Стилът ни е нашият почерк, издаващ много за ежедневието ни, начина ни на живот, натурата ни. Истината е, че шумните, динамични, големи градове могат да бъдат същински вдъхновители за гардероба ни със своята специфична архитектура, дейности и изобщо характер. Всеки голям град прижежава свой собствен „нрав“ и душа, затова винаги с него асоциираме определен стил, както сме сигурни, че всяка една парижанка има в гардероба си червена барета.

В края на годината, правейки равносметки и обзор на всичко преживяно, решихме да изведем наяве нещата, които ни вдъхновяват и правят живота ни по-красив. Три очарователни, стилни жени споделиха с нас кои големи градове са им донесли много радост и естетическо удовлетворение, което после се е пренесло и в гардеробите им.

Така те изградиха своята специална празнична визия и са готови да търсят още и още такива за бляскав месец като декември. В забързаното си ежедневие обаче градските момичета обичат нещата да стават лесно и бързо. Как успяват да го направят, ще попитате? Издаваме техния трик: Всички идеи за празничния аутфит могат да бъдат реализирани с лекота чрез приложението на Fashion Days, което е навсякъде с нас в телефона ни. Отправяме се с празнична стъпка заедно с тях към една от ключовите модни дестинации, каквато е Fashion Days. Готови ли сте за модно приключение? 

Елина – PR мениджър - София

Инспирирам се от София. Защото обичам динамиката, цветовете и духа на този град. Винаги има ново място, което да посетиш. Покрай празниците с приятелките ми обичаме да се събираме в някой новооткрит бар в центъра. За своята парти визия заложих на черно и червено, защото е класическа комбинация от цветове, които са лесни за съчетаване и винаги изглеждат много елегантно. Червената рокля лесно хваща окото, но този път заложих на „hot” гащеризон, а черното сако придава изтънченост и подчертава силуета. Обожавам обувки с ток стилето, които са подходяща партия за всяка визия. Кадифето в случая им придава необходимия шик за една специална нощ. Много обичам малките и семпли чанти, подходящи са за всеки повод. Бих съчетала този аутфит с очна линия и дискретен блясък на устните.

Силвия Канин - гл. редактор в списание Grazia: Парти с усещане за Ню Йорк

Ако трябва да си направя списък с най-вълнуващите неща, които ми се случиха през изминалите 12 месеца, то безспорно на върха на моята пирамида на щастливите моменти ще попадне едно неочаквано пътуване до Ню Йорк. От години мечтаех да се разходя по улиците на Голямата ябълка, слушайки Empire State of Mind на Jay Z и Алиша Кийс. Дори в момента този спомен ме изпълва с вълнение. Точно такава емоция ме заля, когато разбрах, че в киноцентъра в Бояна ще има тематично нюйоркско парти в новогодишната нощ. Разбира се, че ще съм там. За никой няма да е изненада ако кажа, че аутфитът за важната вечер ще е вдъхновен точно от бетонната джунгла, наречена Ню Йорк, както и от музикалния ми плейлист, който съпроводи моето пътуване. Златните хитове на Алиша Кийс, Ашанти, Дженифър Лопес и Бионсе. Стайлинг решенията на тези страхотни жени от първото десетилетие на нашия век белязаха избора ми на тоалет за нюйорската вечер.

Обувките трябва да са удобни. За мен това е задължително условие за добро прекарване. Подбрах модел Timberland с плътен ток, за да получа онова усещане за секси-стрийт визия. Така актуалните в момента карго гащеризони също привлякоха вниманието ми и, ровейки из секция „Гащеризони“, попаднах на перфектния според мен – дънков на GAP. За да се получи усещането за самоувереност и закачливост, следвайки примера на Джей Ло, най-добре е да не го закопчаваме догоре, да покажем малко плът и да гарнираме визията с правилните бижута. В Ню Йорк разбираш, че нищо не е прекалено, правилата не се спазват на всяка цена и понякога многото е... чудесен избор. Затова избрах бижутата ми да са категорични и дори малко прекалени. Смятам да смеся сребърни и златни верижки на врата, да сложа обици, които да се отличават и да допълня всичко с няколко гривни, отново в сребърно и златно. Всичко ще бъде завършено с вдъхна дреха, в моя случай избрах това да е кожено яке. Надявам се да не е много студено в празничната нощ. Смятам, че с кожено яке човек никога не може да сбърка. Избрах такова с по-свободна кройка, за да може по-обемният гащеризон отдолу да не разваля вида на цялостната визия.

В списъка с желания за 2020-а задължително ще впиша отново Ню Йорк. Да видим за каква визия ще ме вдъхнови следващото пътешествие...

Люба, козметичен редактор – Милано

Милано е като туптящото сърце на модния свят! Определен е за столица на модата и това проличава само с една разходка из улиците на това италианско бижу. Ако искате да напълните очите си с оригинални street style визии, от които да почерпите идеи за освежаване на гардероба, определено насочете Гугъл търсачката към Милано.

Обикновено за ежедневието си предпочитам по-спортни визии, но признавам, че обичам да експериментирам. А какъв по-добър повод от коледните и новогодишните партита, за да опитам нещо по-бляскаво и внушително. Милано е моето вдъхновение, за да може да ми даде малко повече смелост в избора, а и да ми подскаже как да обиграя тоалета си с вкус.

Понякога само един елемент може да нареди цяла една визия, която да се изгради върху него. Затова се спирам на бляскаво черно сако с пайети и кадифени ревери. Черният цвят позволява да заложа дори на рокля с по-изразителен принт. Разбира се, аксесоарите не трябва да „противоречат“ на най-ярката част от визията, каквато в случая е сакото. За да не стане тоалетът ми твърде претоварен, чантата и обеците ми също ще бъдат в черно. Готова съм да потегля за специалната вечер с елегантни велурени боти на ток, за перфектен завършек.

Събудете и вие модното си настроение и нюх и поглезете гардероба си с една „разходка“ във Fashion Days!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР