Super Club by Божана

Едва ли някой може да си представи победителката в третия сезон на Мастър шеф Божана Кацарова като готвачка в традиционен ресторант

Ваня Шекерова 12 November 2019

Снимка: Микаел Стефанов

Едва ли някой може да си представи победителката в третия сезон на Мастър шеф Божана Кацарова като готвачка в традиционен ресторант. Нейната лудост и нестандартният й подход към готвенето избиват в нетрадиционни начини за споделяне на храната.

Последната арена, на която Божана играе своя спектакъл, е Super Club - апартамент в идеалния център на София, където след като си направиш предварителна резервация, вечеряш в компания от най-много 13 души. Готви Мастър шеф Кацарова, а това винаги е атракция с неочакван, но много ефектен край. И вкусен, естествено!

В деня, в който Божана ще сервира вечеря на 14 чужденци, се строяваме да снимаме нейния Super Club. Уж да започне в 12, но тя се обажда с молба да поотложим идването си. Предишната вечер е била заедно с братята си от Street Chefs, тя така ги нарича – „братята ми“, на after work парти. Темата е била Азия и Божана специално е ходила до киноцентъра да търси подходящи декорации за паркинга, където е разположена караваната на Streеt Chefs. И уж до 22 часа да приключат, но разтурили купона чак когато от околните кооперации взели да хвърлят яйца.

С ръждивия си глас Божана иска отсрочка на снимките, за да пооправи все пак малко и апартамента си, в който непрекъснато някой е на гости или просто минава по работа или без работа... Приемаме да започнем в 13 ч.

На позвъняването ни на входната врата от балкона на последния етаж излита шарен вълнен чорап с ключ вътре – автоматът не работи, а кооперацията няма асансьор. Така че и гостите довечера по традиция ще ги посрещнат с чорапа. А след това – вечерята.

Но първо да поразтребим още малко, да се гримираме, Божана щъка напред-назад. Не мога да се въздържа и да не споделя удивлението си от това, че някой я нарече „травестит“ в социалните мрежи, след като тя е толкова женствена – късите й бели панталонки откриват красиви крака с нова татуировка отзад на прасците. В отговор получавам щедра порция от гръмовития й смях – тя най-много се забавлявала с хейтърите си в социалните мрежи, даже им отговаряла и си прекарвали екстра.

Докато се разкрасява в банята, ми разказва как стигнала до идеята да направи Super Club. С уговорката, че не го е тя измислила, а като всичко най-прогресивно е тръгнал най-напред в САЩ. Нещо като бардак, пояснява Божана, частно пространство, в което непознати хора сядат на една маса. И става бесен купон.

Досега тя все в куфар е живеела – работила е все без своя кухня, мъкнейки такъмите си от място на място – на тиймбилдинг, на лекции пред ученици в професионална гимназия, на фестивал... Омръзнало й да пътува като катун и потърсила свое местенце да развива идеите си. Така от декември е в този артистично обзаведен апартамент, натикала по кьошетата колекцията от гоблени на майка си. Даже предлага да ми подари някой от тях, а седмица по-късно, като си говорим, споделя, че вече ги е разиграла на търг.   

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР