Защо Кейт и Меган бяха на различни балкони

eva.bg 11 November 2019

Снимка: getty images

За съществуващо напрежение в отношенията между двете херцогини Кейт Мидълтън и Меган Маркъл се говори отдавна. Сега, когато Меган и Хари дадоха подробни интервюта за документалния филм на ITV „Harry & Meghan: An African Journey“, стана ясно, че семейство Съсекс действително се държи по-скоро като отделна единица от британското кралско семейство, водейки свои лични битки.

Въпреки всичко, на Кейт и Меган им се налага да се засичат заради общите им кралски ангажименти, макар и Кейт да страни от конфликтите – и съответно от семейството на Меган и Хари.

Последната поява на херцогините заедно бе Денят на паметта, в който британците отдават почит на загиналите в световните войни. Меган Маркъл се появи на балкон в Уайтхол, за да наблюдава парада, редом със Софи, графинята на Уесекс, и вицеадмирал Тимъти Лорънс. На съседен балкон бяха Кейт, кралица Елизабет и Камила, съпругата на принц Чарлз. Това, че Маркъл и Мидълтън не бяха рамо до рамо, отново породи въпроси като този дали двете предпочитат да стоят на дистанция една от друга.

Меган и Кейт не бяха на един балкон, защото кралските особи застават според йерархията и предимството си в кралското семейство. Отговорът е прост и лишен от очакваната драма между двете херцогини. Кейт зае мястото на принц Филип, тъй като съпругът на кралица Елизабет II се отказа от кралските си задължения, а съпругът на Кейт – принц Уилям – един ден ще бъде крал и е по-напред от принц Хари в наследствената линия на трона. Съпругата на принц Чарлз, Камила, също заема почетно място до кралицата, тъй като съпругът й един ден ще бъде на трона, а Чарлз е най-напред в наследствената линия.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР