Моника Белучи: Днес жените не позволяват да бъдат огъвани от системата

eva.bg 04 November 2019

Снимка: Elle Italy, XAVI GORDO

Моника Белучи краси корицата на новия брой на списание Elle Италия. С новата си визия актрисата застава пред изданието, за да говори за преплитането на миналото и бъдещето, за света на малките и големите, за децата си и техните интереси.

Преди броени месеци пресата полудя от образа на 14-годишната Дева Касел, която с всяка изминала година започва да прилича все повече и повече на красивата си майка. Сега тя прави първи стъпки в света на модата. През пролетта Дева стана лице на нов аромат на Dolce & Gabbana. Когато питат Белучи дали одобрява това дъщеря й да бъде модел, тя отговаря:

Одобрявам го, защото Дева изглежда готова. Тя обича понякога просто да прави разни неща, с които да бъде въвлечена в света на възрастните, а после отново се връща към юношеството си и училището. Иска да опитва и от двата свята. Леони също е същински артист –  имат такава невероятна енергия. Те са моите две чудеса!“.

От пътя към успешната си актьорска кариера, работата като модел, Моника не желае да променя нищо, защото е научила много от нещата, с които се е сблъсквала. „Ако можех да се върна назад, все пак бих искала да прегърна своето малко Аз – момиченцето Моника. Едно нещо в децата винаги ми е било безкрайно мило – как не могат да изразят това, което се случва вътре в тях - това, което чувстват. Уверена съм, че те разбират и усещат всичко, но не могат да претворят тези емоции в думи. А в един момент ние забравяме тази детска черта, която някога е била и наша“, споделя актрисата.

Може би една от причините Белучи да не се притеснява толкова, че дъщеря й има изяви в модния свят е, че смята, че отношението към жените вече е много по-различно в добрия смисъл:

Днес жените все по-малко позволяват да бъдат огъвани от системата и това променя всичко. Не се страхуват, отстояват гласа си.

Когато бях на 20 на една фотосесия ми се случи нещо много неприятно. Решиха, че една невероятна haute couture рокля би могла да ми стои по-добре и ме попитаха защо не отслабна. В крайна сметка взеха мен, а не друг модел, но аз определено не дадох всичко от себе си и не се чувствах добре.

Разбира се, искам да предпазя Дева от подобни неща. Но се опитвам да не се натрапвам твърде много в някои от решенията й. Тя е малка, но не е дете, трябва да уважавам избора й, но и да й дам да разбере, че съм до нея, че винаги ще пазя гърба й. Трудно е да намериш перфектния баланс в родителството, никой не ни учи как да станем приятели с децата си, но същевременно да останем техните бдителни родители“, казва Моника.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР