Торта с течен шоколад

Ухаеща на шоколад, лешници и неделен следобед по чехли...

Мануела Панайотова 27 октомври 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Тя се приготвя за минути и има две съставки: яйца и течен шоколад*, които събрани заедно дават живот на една мека и фина торта, ухаеща на шоколад, лешници и неделен следобед по чехли... Понякога човек се нуждае, да не се нуждае от нищо повече.

Използвах 6 яйца, 375 г какаов крем с лешници, пудра захар за декорация.

Как я направих: Леко загрях шоколада и разбърках добре, докато стана копринено гладък. Оставих го настрани. Разбих яйцата с миксер на висока скорост, за около 10 минути, докато станата бледи, пухкави и тройно по-обемни.

Прибавих разбитите яйца към шоколада на няколко части, като размесвах с шпатула, а може и с миксер на най-ниската скорост. Накрая резултатът трябва да е течна, пенеста и обемна смес.

Изсипах в предварително облицована с хартия за печене 18 см тава и изпекох на 180 С за около 25-30 минути. След като се охлади тортата губи малко от обема си, но нито грам от вкуса и аромата. Поднесох с пудра захар.

*Може да използвате Nutella, лешников тахан, биологичен какаов крем с лешници или пък чист черен шоколад, разтопен на водна баня.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР