Кокосовки - тропическата версия на ореховките

Мануела Панайотова 20 октомври 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Те са тропическата версия на ореховките - с неустоим аромат на кокос, нежни, крехки и порести като пяната на морска вълна отразяваща есенен залез. Те са за чай, за кафе, за подарък, за удоволствието от сладката пауза...

Използвах 2 белтъка на стайна температура, 120 г захар, 120 г кокосови стърготини, ванилия.

Как ги направих: Разбих белтъците заедно с ванилия и захар, докато получих устойчив меренг. Смесих с кокосовите стърготини, като ги разбърквах отдолу нагоре.

Подготвих тава с домакинска хартия и с чаена лъжичка насипах на малки купчинки.

Тези бисквити може да се сготвят по два начина - да се изпекат на 180 С за около 10-15 минути или да се изсушат на 90 С за около 1 час и 30 минути. Аз ги приготвих със сушене, за да получат този пастелен цвят...

И, ето ги готовите кокосовки – красиви и хрупкави, те се топят в устата!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР