13 въпроса към... Михаела Маринова

eva.bg 13 October 2019

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си? Това е първият от 13-те въпроса в анкетата, с която списание EVA стартира своята онлайн рубрика „Говори с ЕVA”. Обръщаме се към различни възрасти и професии с желанието да поговорим искрено и да чуем тяхната гледна точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора. На eva.bg. Говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Надяваме се и вие да бъдете един от тях.

Гласът на Михаела Маринова е толкова магнетичен, силен и нетърпящ отклоняване на вниманието, колкото е и самата тя като личност. През лятото на 2017 година сложихме на корица на EVA това така талантливо и симпатично момиче, твърдо убедени в нейния успех. И тя не ни разочарова, продължавайки да покорява професионални върхове. Наскоро направи поредната стъпка напред към глобалната сцена, след като англоезичната версия на актуалния й сингъл „Само теб“ - “Now or Never”, тръгна в Русия, Полша, Гърция, Турция и Румъния.

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Имам супер силна връзка със семейството си, майка ми и баща ми са най-добрите ми приятели. Те са моят център, хората, в които вярвам безусловно. Себе си съм на 100 процента и когато общувам с публиката. Аз съм скромното момиче, което на сцената се превръща в стихия и споделя доста лични истории. Фактът, че феновете ми се намират в тях и ги запяват ме прави още по-близка с тях. 

Как тълкувате сентенцията "Мълчанието е злато"?

Аз съм от хората, които в дадени ситуации предпочитат да мълчат. Мнозина в този момент се заблуждават, че нямам мнение или че съм интровертна и страстта ми към музиката е начин да изляза от черупката си. Напротив, аз съм си супер контактна и никога не се страхувам да наричам нещата с истинските им имена, просто докато мълча си вадя изводи, наблюдавам парада на суетата и винаги съм с един ход напред пред другите. 

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Водя си дневник още от 10 годишна. Описвам в него преживявания, които изглеждат дребни и незначителни, но са ме карали да вървя педя над земята от щастие. Те се забравят най-лесно, а аз искам да си припомням колко малко му е нужно на човек, за да полети. Аз съм човек на графиците. Имам си и тефтер, в който подреждам ангажиментите си.

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви?

Моят избор е музиката. Тя е тази, която движи живота ми и го преобърна на 360 градуса. Детството ми приключи преждевременно, когато реших, че искам да развивам гласа си професионално. Минах през доста конкурси в страната, детската „Евровизия“ и вокалната школа на Аделина Колева и Музикалното училище, докато събера куража да се явя на кастинг за X Factor, за да покажа на България какво мога. Целият този път изисква спартанска дисциплина и фокус, които те карат да бързо да пораснеш.

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя?

Никога няма да променя решението си да се занимавам с музика. Имам влечения по други професии, но нито една не би ме допълнила по този начин. Работя здраво, за да бъда нещо много повече от лицето, което изпълнява песента, искам да участвам в създаването на бийта, текста, кантото. Тази пролет имах късмета да съм част от първия международен лагер за писане на песни Sofia Songwriting Camp и в продължение на седмица работих с автори и продуценти на звезди от калибъра на Кайли Миноуг и Риана. Наскоро една от песните, която с Никол от 4Magic направихме заедно с шведското дуо JeL, влезе в албума на кей поп бандата Rainbow. Това е сигурен знак, че вървя в правилната посока.

Каква е вашата представа за щастието? А за нещастието?

Представата ми за щастие е уютът съчетан с лудницата. Звучи невъзможно нали? Ами ако не съм в състояние да си сложа халата и домашните пантофи на снимачен сет на клип, заобиколена от 20 души екип, със сигурност ще съм доста нещастна. Професията ми е истинска лудница всеки ден, но в същото време обичам тишината и семейния уют.

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Смел дух, амбиция, усмивка! 

Кого или какво следвате в Инстаграм?

Следвам артисти, на които се възхищавам и искам да споделям всяка тяхна стъпка – от социални послания и личен живот, през дрес кода и начина, по който предизвикват феновете си, до преброяването на несъвършенствата им. Инстаграм е част от работата ми и бих казала, че половината ми ден преминава там. 

Какъв талант бихте искали да притежавате?

Иска ми се да мога да говоря на всички възможни езици, за да общувам с всички хора на тази планета. 

Може ли любовта да бъде безусловна?

Разбира се! Впусна ли се в любовта, то това означава, че ще е безусловна.

За какво използвате парите си?

Инвестирам парите си в самоусъвършенстването си като артист. В образование. Пътувам, за да гледам на живо герои, които ме вдъхновяват. Наскоро гледах Ариана Гранде в Берлин, следват Кристина Агилера и Little Mix в Лондон.

Какво ви кара сутрин да ставате от леглото?

Доста трудно ставам от леглото, но само като се сетя колко неща имам да правя и колко нямам време да се оправя... нямам избор. Денят започва! Нямам търпение да живея! 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР