Как да се настроим за идващата есен?

Преборете се със стреса по натурален начин, заложете на билките

01 October 2019

Колкото и да не ни се иска, лятото си тръгва и няма как да отложим танца с есента. Опитваме да се върнем в ежедневието и претрупаната ни с ангажименти и срещи програма отпочинали, с глътка свежест в дробовете и с мисълта, че следващото лято предстои. Но колкото и да ни се иска да сме спокойни и с ведрина да влезем в активната част на годината, всъщност сме се хванали с надежда и с нестихваща отдаденост за ризата на отиващото си лято, защото е толкова трудно да го пуснем да си тръгне. Още мъничко, още само един миг, в който ще се скрием от очакванията към нас, от отговорностите и задачите, от забързаното ежедневие и работа. А те – всички тези задачи – подрънкващи в неспирна досадна мелодия, чакат само да отворим входната врата.

Няма как връщането от синьото безвремие и от сладкото ефирно зелено да е леко. То винаги е съпроводено с една особена тежест.

Как да се справим с трудностите в адаптацията и смяната на ежедневието и настройката ни? Как да се преборим със стреса, който изпитваме не само на емоционално, но и на физическо ниво?

- Хванете се за нещо светло! В действителност, ако обичате работата си, няма как тя да не ви носи удоволствие. Сега е времето да пренебрегнете напрежението в нея и да си затворите очите за онези неразбирателства, които ви прикотвят всяка сутрин към възглавницата след алармата. Намерете път към колегите си, усмихвайте се, заедно по-лесно ще преминете от непринуденото лято към мъдрата есен. Сложете на десктопа си снимки от ваканцията, на бюрото си светли и зелени цветове. Така пресните спомени ще ви обграждат с приятна атмосфера и с обещания за следващото лято.

- Пускайте си релаксираща музика!

- Ако сте родители на ученици или на деца в детската градина, това ще ви помогне бързо да подмените приоритетите. Морската вълна неусетно ще се превърне в училищна скамейка и без да се усетите ще следите за подготвянето на училищната чанта със сериозността, присъща само на възрастни. Все пак дайте на себе си и на децата си плавен преход от ваканция към учебните занятия. Гледайте заедно снимки или си разказвайте смешни случки от почивката си.

- Поглезете се! Нова дрешка или вечеря в хубав ресторант могат да направят чудеса.

- И никога не забравяйте силата на природата и билките, които тя ни е предоставила.

Билката маточина е добре позната в традиционната българска медицина като ефикасно средство за успокояване на нервната система. Действа положително за лечение на нервни нарушения – неврози, сърдечни неврози, ускорено сърцебиене, мигрена, храносмилателни смущения с неврогенен произход. Прекрасно успокоява, отстранява депресия и меланхолия, премахва стрес, напрежение, страх и безпокойство. Маточината действа успокояващо и на стомаха – стимулира процесите на храносмилане, подтиска гаденето и повръщането.

Лавандулата е друга широкоразпространена на територията на страната ни билка. Благодарение на изключителните успокояващи качества на българската лавандула, в България се засаждат огромни лавандулови плантации с цел износ на реколтата. Прилага се срещу нервно напрежение и безпокойството, спомага за общото отпускане на организма.

Славеща се като билка на младостта, Ашвагандата е ценена заради способността си да успокоява ума и да възстановява силите на организма. Тя помага на тялото да се справи с външни негативни въздействия и вътрешни напрежения като стрес и тревожност.

Bland е уникален висококачествен продукт, съдържащ екстракти от маточина, лавандула и ашваганда. Не съдържа захар, консерванти, оцветители и животински продукти. Подходящ е за постещи и вегетарианци. Напълно безвреден е. Не води до зависимост. Може да се приема продължително време. Можете да го намерите в аптеките без рецепта или онлайн на www.botanic.cc.

Преборете се със стреса по натурален начин и не забравяйте, че без почивка никой не може да бъде пълноценен. Използвайте последните летни, топли и слънчеви дни от годината, за да излезете и да се разходите, защото слънцето е най-добрият безплатен антистрес лек!

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР