Брад Пит пред GQ: Чувствам се сам, като откъсната от стадото газела

Актьорът краси корицата на американското списание

eva.bg 17 September 2019

Снимка: GQ

През последните месеци Брад Пит ударно се завърна в публичното пространство, а ние по никакъв начин не се оплакваме от това. За нас беше истинско удоволствие да го гледаме на червените килими и кинофестивалите покрай премиерата на новия филм на Куентин Тарантино „Имало едно време... в Холивуд“. След това ни достави истинска наслада да го гледаме и в самия филм, припомняйки си това, което бяхме позабравили напоследък – че Брад Пит освен бивш съпруг на Анджелина Джоли, е и един много добър актьор.

За наш късмет предстои да го гледаме и през есента – покрай премиерата на другия му нов филм „Към звездите“, в който играе астронавт. И изобщо няма да се изненадаме, ако споменат името му в номинациите за предстоящите кинонагради в края на годината.

А понеже Брад Пит рядко дава интервюта и още по-рядко го снимат във фотосесии за списания, сега няма как да не ви покажем новата корица на GQ, на която е той, естествено. Именно това списание избра Пит преди няколко години, за да направи своята публична изповед покрай раздялата с Джоли и проблемите му с алкохола. А фотосесията към статията тогава беше впечатляваща.

Сега не говори за раздялата, демоните си, децата, болката. Този път в интервюто за списанието Пит говори за старостта, за киното, за славата, папараците, важните житейски равносметки.

Мисля, че е от възрастта, но колкото повече остаряваш, толкова по-маловажни започват да изглеждат победите и загубите. В един момент осъзнаваш, че не си спечелил чак толкова много, нито пък си загубил толкова много. Как прекарваш времето си и с кого – това вече е важно за мен, това има значение“, казва в интервюто 55-годишният актьор.

И понеже той почти през цялото време е в центъра на прожекторите, живял е и в ерата на папараците, и сега в тази на социалните медии и мобилните технологии, има много хубава аналогия за славата и усещането да си винаги наблюдаван: „Все едно си самотна газела в степта. Тигрите са там, в тревата, и ти си наясно с това. Но си сам, загубил си стадото си. Вече не се усещаш като част от него. Такова е чувството за загуба на лично пространство. Усещането да си винаги преследван, ловуван.“

Той споделя още, че вече много внимателно подбира ролите си и това, че сега излизат два филма с негово участие не означава, че се завръща активно към актьорската професия.

Аз не разбирам актьорите, които така се сливат с героите си, че после им трябват месеци, за да излязат от ролята. За мен най-щастливият ден е, когато кажат: Край, снимките свършиха“, казва Пит. „Говорихме си наскоро с Лео, че в края на 90-те бях стигнал до един етап, когато исках и търсех само интересни роли, но всъщност не живеех интересен живот, какъвто бих могъл да имам. Сега се опитвам да променя това“, споделя още той.

Впечатляващата фотосесия за GQ може да видите в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР