Всяка стъпка е важна - да спасим природата от пластмасата

P&G представи новия Fairy Ocean Bottle направен от 100% рециклирана и океанска пластмаса

15 September 2019

Факт - всяко парче пластмаса, произведено някога, съществува и днес и ще са му нужни още между 400 и 1000 години, за да се разгради. Сами може да предположите колко много има около нас, какви вреди ще нанесе на природата в дългосрочен план. Решението? Рециклиране!

Procter & Gamble представя на българския пазар Fairy Ocean Plastic с бутилка направена изцяло от рециклирана от домакинствата пластмаса и такава извлечена от океана. Иновативната бутилка се състои от 10% пластмаса събрана при почистване на океаните и 90% рециклирана от домакинствата пластмаса.

Бутилката е налична в България, а за покупката на всяка бутилка Fairy в периода 15.09 и 15.10.2019, P&G ще дари 1 лев на ASORI в подкрепа на тяхната инициатива за почистване на България.

Партньорството с ASORI цели да привлече внимание към проблема със замърсяването на океаните, да вдъхнови потребителите да почистват плажовете и да рециклират у дома.

За да отпразнува представянето на новата Fairy Ocean Plastic бутилка на българския пазар, екипът на P&G в България и група доброволци почистиха плаж в близост до Созопол. Всяка стъпка в посока по-чиста планета има значение!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР