Добра компания

Част от екипа на филма „Жокера“ с Хоакин Финикс в главната роля на премиерата в Торонто

10 September 2019

Снимка: getty images/guliver

Международният филмов фестивал в Торонто започна да събира холивудските асове, които вече са в предстартова треска за Оскари. Особено звездна се оказа премиерата на „Жокера“ с Хоакин Финикс в главната роля и с режисьор Тод Филипс.

На червения килим редом до тях застанаха още Робърт де Ниро и Зази Бийтс, които имат второстепенни роли в лентата. Голямата изненада обаче бе присъствието на Брадли Купър, който бе на събитието в качеството си на един от продуцентите на филма. 44-годишният актьор дойде, за да подкрепи Финикс и целия екип на продукцията, защото по всичко личи, че тепърва ще се шуми много около „Жокера“. Там беше и годеницата на Хоакин Руни Мара, но предпочете да не застава за снимка редом с екипа на лентата

След като филмът спечели голямата награда Златен лъв във Венеция, а критиците не спират да сипят суперлативи, на всички е ясно, че ще има още много червени килими, много речи, много статуетки, сред които нищо чудно да се окажат и няколко Оскара.

Преди си мислех, че животът ми е трагедия. Сега осъзнавам, че е комедия“, казва Артър Флек (Хоакин Финикс) в трейлъра на „Жокера“. Eдно от най-мъчителните неща за Финикс в процеса на подготовката му за ролята е било „изработването“ на култовия смях на героя му. „Модулирането на гласа за този смях предизвикваше чисто физическа болка“ – казва актьорът. Ще чуем смехът му в началото на октомври, когато ще е премиерата на лентата по родните кина.

А повече за този така любими на всички ни и толкова обаятелно странен в гениалността си Хоакин Финикс може да прочетете тук. Още преди да сме гледали филма започваме да стискаме палци той най-накрая да спечели Оскар. Досега Хоакин Финикс има три номинации, но нито веднъж не е успял да прегърне статуетката.

 

1 КОМЕНТАР
1
Нора
10 September 2019, 17:46

Боже мой, какво се харесва вече днес? Демоничен смях, приказни фантазии и тем подобни - инфантилно от начало до край. Как само се изроди светът!

ТВОЯТ КОМЕНТАР